SP’li İlhan’dan bu kez milletvekillerine sordu…

Her hafta olduğu gibi bu hafta da basın mensuplarıyla bir araya gelen Van Saadet Partisi İl Başkanlığı, ‘Saadet Soruyor’ adı altında gündemdeki konular hakkında bu kez Van milletvekillerine sorularını yöneltti.

VAN 13.02.2016 11:18:52 0
SP’li İlhan’dan bu kez milletvekillerine sordu…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  

 Saadet Partisi Van il başkanlığı olarak hemşerilerimizin ilimizle alakalı sıklıkla sorduğu soruları bu haftada sormaya devam ediyoruz. Bu haftaki gündemimizde yine merak edilen, İktidar Milletvekillerinin cevaplandırmasını beklediğimiz sorular mevcuttur.

 

1- 2011 Depreminde ağır hasarlı binasını yıkan arsa sahiplerinin kentsel dönüşümde yararlanmasını sağlayan  Kentsel dönüşümün süresi 6  Nisan 2016 tarihinde doluyoır. Bu sürenin uzatılması konusunda her hangi bir çalışmanız söz konusu mudur?

2- Kentsel dönüşüm kapsamında ortaklar arasında uzlaşma sağlanılmayan parsellerde, TOKİ’nin yüklenici olarak inşaat yapması sağlanacak mı ?

3- Kentsel dönüşümden bu güne kadar kaç kişi yararlanmıştır. ?

4-  Çevre yolunun 2010 yılında ihalesi yapılmış, ve yapım çalışmaları başlamıştır. Fakat uzun süreden beri çevre yolunun yapılması durdurulmuştur. Çevre yolu Van için bir hayal mi olacak, yoksa çevre yolunun yapılması için herhangi bir çalışmanız olacak mı?

5- Van, Çatak, Pervari Şırnak üzerinden  olan Habur  sınır kapısına ulaşacak olan  karayolu konusunda her hangi bir bilginiz var mı, bu yolla ilgili herhangi bir çalışmanız söz konusu mu ?