SP’li İlhan sorularını sormaya devam ediyor

Son yıllarda yaptığı haftalık basın toplantıları ile kentin sorunları ile ilgili soruları özellikle iktidar partisine soran Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, yeniden söz konusu sorularını sormaya başladı. İlhan, özellik

VAN 23.09.2018 00:07:48 0
SP’li İlhan sorularını sormaya devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Parti binasında gazetecilerle bir araya gelen Kentte yerel ve ulusal basın mensuplarıyla parti binasında bir araya gelen Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, kentin sorunlarına değinerek, niçin çözülemediğini sordu.

     Van'a dair her türlü sorunu tespit ederek çözüm önerileriyle birlikte paylaştıklarını söyleyen SP İl Başkanı İlhan, “Geçtiğimiz zaman diliminde Van'ın sorunları ve çözüm önerileri kitapçığımızı kamuoyuyla paylaştık. Lakin sorunlarımızın hala tamamına yakınının aynı şekilde durduğunu gördük. Bizler parti olarak haftalık basın açıklamalarıyla kentin sorunlarını yeniden gündeme taşıyoruz.  15 Haziran 2018 de Kapıköy Gümrük Kapısının açılışı yapılacaktı üzerinden 3 aydan fazla zaman geçmesine rağmen açılış yapılmadı. Van City AVM 2 Nisan'da açılacaktı üzerinden 5 buçuk aydan fazla süre geçmesine rağmen açılmadı? İlimize Kent Meydanı yapılacağı müjdesi verildi. İlk etapta meydanda kalması gereken tarihi bir öneme sahip olan Van Kent Müzesi niçin yıkıldı? 7 milyon TL’ye yeniden kent müzesi yapılacak diye yola çıkıldı. Şimdi de 15 milyon TL’ye yeni kent müzesinin yapılacağı beyan ediliyor bu israfın sebebi nedir? Kent meydanının ne zaman ne şekilde yapılacağı net olarak belli değildir? Caddelerden otopark ücreti alan Van Büyükşehir Belediyesi niçin yapımı tamamlanmış olan otoparkı açmamaktadır? Van’ın sorunlarının çözümüne dair ciddi bir adım atılmamasının sebebi ülkemizde ekonomik krizin varlığı mıdır? Eğer ülkemizde Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi ekonomik kriz yoksa niçin Van’ın sorunları hala aynı şekilde durmaktadır? Bu sorularımızın muhatapları tarafından ivedilikle cevaplanarak kamuoyuyla paylaşılmasını talep ediyoruz” şeklinde sorularını sordu.

    Başkan İlhan önümüzdeki haftalarda yine benzer toplantıları sürdüreceklerini söyledi.Bölge:Fahrettin Yiğit