SP, Bölge İdare Mahkemesi'nin taşınması kararına tepkili

SP Van İl Başkanı İlhan Bölge İdare Mahkemesi'nin Erzurum'a taşınmasına tepki gösterdi ve Van adına siyaset yapanlara seslenerek; 'Van'ın sahibi olduğunu belirtenler, havanda su dövmeyi bırakın ve Van'a sözde değil özde sahip çıkın

VAN 6.02.2016 10:50:02 0
SP, Bölge İdare Mahkemesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Bölge İdare Mahkemesinin Erzurum'a taşınacağı kararının alınmasının ardından Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, "Bölge İdare Mahkemesinin Van'dan taşınması ilimiz için önemli bir kayıptır." diyerek tepkisini dile getirdi.

İlhan konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada: "1982 yılından beri ilimizde faaliyet gösteren Bölge İdare Mahkemesinin 20 Temmuz itibariyle Erzurum'a taşınacağı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. 34 yıldır Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerine hizmet veren Savcı, Hakim, Kalem Müdürü, Katip, Zabıt Katibi, Şöför, Odacı vs olmak üzere yaklaşık 500 kişinin görev yaptığı Bölge İdare Mahkemesinin Van'dan taşınması ilimiz için önemli bir kayıptır. Van Erzurum'a 400, Hakkari ise 550 km uzaklıktadır. Bu illerden mahkeme için Erzurum'a gidip gelecek vatandaşlarımız 2-3 gününü harcayarak ve bir çok masrafa da girerek mahkeme kapılarında daha fazla sürünecektir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir." dedi.
Van'da geçmişte de bazı Bölge Müdürlüklerinin başka illere taşındığını hatırlatan İlhan, "Anlaşılan o ki Van Bölge İdare Mahkemesinin taşınması ilk değil son da olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

"HAVANDA SU DÖVMEYİ BIRAKIN"
Bölge İdare Mahkemesi'nin taşınması kararından geri dönülmesini talep ettiklerini belirten SP Van Başkanı Özay İlhan açıklamalarını şu taleplerle tamamladı; "1 Kasımdan bu yana hiç bir icraat yapmayıp çeşitli platformlarda Van'ın sahibi olduğunu belirtenlere çağrımız havanda su dövmeyi bırakın ve Van'a sözde değil özde sahip çıkın. Saadet Partisi olarak bir an evvel bu yanlıştan dönülmesi için adım atılmasını, Bölge İdare Mahkemesinin taşınmasına engel olunmasını ve daha önce ilimizden giden çeşitli Bölge Müdürlüklerinin yeniden ilimize taşınması için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz."

/ Haber Merkezi