Sosyal Güvenlik Bilgilendirme Toplantısına büyük ilgi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından düzenlenen Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Van Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Sosyal Güvenlik Bilgilendirme toplantısına oda üyeleri, Muhasebeciler

VAN 22.10.2013 18:29:02 0
Sosyal Güvenlik Bilgilendirme Toplantısına büyük ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Açılış Konuşmasını yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, bu türden eğitimlerimiz devam edecek diyerek “ Üyelerimizin çıkarlarına yönelik bu türden etkinliklerimiz devam edecektir.




Özellikle Sosyal Güvenlik alanında yaşanan tüm olumsuzlukların cevabının alınacağı bu toplantıya ilgi gösteren herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca Ankara’dan programız için SGK Yetkilileri ve TOBB da Mali Sosyal Politikalar Müdürümüze Murat Aydın’a teşekkür ederim.



Artık gelişen ve değişen dünya da bilgi çağında üzerimize düşen sorumluluklar var. Bu sorumluluklarını yerine getirirken doğru bilgi ile kendimizi hazırlamalıyız. Van TSO olarak üyelerimizin bilgilendirmesi için yapmış olduğumuz bu programın faydalı geçmesini umuyorum” dedi.



Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak ise Van TSO olarak ortak etkinlikler yapmaya yeni yeni başlandığını belirterek “Van TSO ve Van Ticaret Borsası olarak üyelerimizin çıkarlarına ortak etkinlikler yapmaya başladık.



Amacımız odalarımıza üye olan firmaların yaşadığı sorunları ilgili kurumlar nezdinde gidermektir. Bugün özellikle Sosyal Güvenlik Kurumunda karşılaştığımız bu sorunların karşılık bulması için uzmanlarımızın değerli bilgilerinden faydalanacağız. Programın hayırlı geçmesini umuyorum” şeklinde konuştu.



Daha sonra TOBB Mali Sosyal Politikalar Müdürü Murat Aydın moderatörlüğünde, SGK Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığı Şube Müdür V. Hüseyin ERKEÇ, SGK İşverenler Prim Daire Başkanlığı Şube Müdürü Eyüp Sabri DEMİRCi, SGK İşverenler Prim Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mustafa İTİŞKEN, ÇSGB İşsağlığı ve Güvenliği Genel Müd. İSG Uzman Yar. Uğur BAYAR, Kayıt Dışı İstihdam, Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları, Sosyal Güvenlik Mevzuatı Kapsamında İşveren Uygulamaları, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Uygulaması ve İşverene Getirdiği Yükümlülükler hakkında katılımcılara bilgi verdi.