SORUN MÜFETTİŞLER-DEMİ? BELEDİYE-DEMİ? YOKSA?

GEL DE ÇIK İŞİN İÇİNDEN ÇIKABİLİRSEN?

VAN 20.09.2016 11:19:45 0
SORUN MÜFETTİŞLER-DEMİ? BELEDİYE-DEMİ? YOKSA?
Tarih: 01.01.0001 00:00



Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, hükümet yetkililerinin "paralar örgüte gidiyor" şeklindeki açıklamalarına atıfta bulunarak, "Daha önce Kandil'den belediyeye para geliyor deniyordu, şimdi de Kandil'e para gidiyor deniyor. Müfettişler gelip her türlü denetimi yaptılar, siz müfettişlerinize neden sormuyorsunuz, paralar nereye gitti diye. Bir tek kuruş bile halka karşı bizim namusumuzdur, alnımız ak, başımız diktir." dedi.

 Haber: Adil HARMANCI

Van Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül ayı toplantısı ilk defa Seyit Fehim Arvasi Mahallesinde yapılan hizmet binasında gerçekleştirildi.
Binanın bir süre önce de açılışı yapılmıştı.
İlk toplantıya, Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban, AK Partili Tuşba Belediye Başkanı, DBP'li ilçe belediye başkanları, AK Partili ve DBP'li encümenler ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

"KAYYUM DARBEDİR"
Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, kayyum atamasını "darbe" olarak niteledi.
Hükümetin, "15 Temmuz darbesine karşı halkı sokağa çağırdığını ve darbeye karşı ilk önce Kürtlerin tepki gösterdiğini" belirten Kaya, "Ama maalesef iktidar daha sonra 24 belediyemize el koydu. Darbe olsaydı ne olacaktı, aynısı olacaktı. O nedenle biz kayyum falan tanımıyoruz, bunu ilk kez burada açıklıyorum." dedi.

"ALNIMIZ AK"
Kendilerine yönelik "paralar nereye gitti?" yönündeki eleştirilere de cevap veren Kaya, şunları söyledi:
"Daha önce Kandil'den belediyeye para geliyor, şimdi de Kandil'e para gidiyor deniyor. Müfettişler gelip her türlü denetimi yaptılar, siz müfettişlerinize neden sormuyorsunuz, paralar nereye gitti diye. Bir tek kuruş bile halka karşı bizim namusumuzdur, alnımız ak, başımız diktir."

"ÇİLLER GİBİ YAPIYORSUNUZ"
Kaya, hükümetin güvenlik uygulamalarını da eleştirdi. İç İşleri Bakanına "Mehmet Ağar", Başbakana da "Tansu Çiller" benzetmesi yapan Kaya, "JİTEM'i eleştiriyordunuz. Faili meçhulleri eleştiriyorsunuz? Ne oldu" diye sordu. 
Kaya, kayyum ataması sırasında belediyelere bayrak asılmasına da değinerek, "Kürtler ortak değerimizdir demişti, siz zorla ayrılığı dayatıyorsunuz, ama belki böyle daha iyidir, en azından saflar netleşmiş olur" diye kaydetti.