Son yağışlar TOKİ'yi esir aldı

Mayıs ayına birkaç gün kala Van'da yoğun kar yağışı ve akabindeki karla karışık yağmur, kent merkezini olduğu gibi ilçeleri de olumsuz etkiledi. Özellikle Edremit TOKİ konutlarının bulunduğu birçok bölgede yollarda çökmeler ve ça

VAN 25.04.2015 12:29:54 0
Son yağışlar TOKİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
Nisan ayı sonunda ülkenin belli şehirlerinde ve Van'da kar yağışları hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde başlayan ve gün içinde devam eden yağışlar Van Merkez ve bazı ilçelerde sıkıntılara yol açtı.
Van'ın Edremit İlçesi'nde deprem sonrası inşa edilen TOKİ konutlarının bulunduğu birçok bölge, yağışlardan olumsuz etkiledi. Erenkent Mahallesi'deki konutların önünde çamur deryası oluşurken, yine bazı bölgelerdeki yollarda çökmeler meydana geldi.
Gazetemize açıklamalarda bulunan Erenkent Mahalle Muhtarı Salih Bayram, "Daha önce de TOKİ'deki sorunlarla ilgili raporlar oluşturup yetkililere verdik. Sorunların çözümü noktasında henüz bir gelişme olmadı. Üstüne üstlük bir de son yağışlarla birlikte birçok bölgede sorunlar meydana geldi. Yollarda çökmeler oluştu. Yine birçok bölgede oluşan çamur deryası yayaları ve araçların geçişini engelliyor. TOKİ çevre yolları ve bazı etapların bulunduğu alanlar adeta sular içinde kaldı. İlgili şirket yönetimlerine durumu anlattık, ama ilgilenmediler. Bu sorunun bir an önce giderilmesini istiyoruz. Sonuçta bu konutlarda oturanlar, bizi muhtar olarak seçtiklerinde bu tür sıkıntıları gidereceğimize inandılar. Onların inancını boşa çıkarmak istemiyoruz" şeklinde konuştu.
Yağışların en fazla ikinci ve üçüncü etapları etkilediği ifade edildi.

Bölge: Bişar Ulutaş