Son Kara Ütopya: Ahlaksız ve Şerefsiz Toplum

Kenan Alpay

VAN 2.07.2015 13:42:44 0
Son Kara Ütopya: Ahlaksız ve Şerefsiz Toplum
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Tepeden tırnağa ahlaksız skandallardan ibaret bir medya figürü olan Lady Gaga "İstanbul? Bu "liderler" kim? Kutlama yapan masum, mutlu insanlara saldırmayı kesin. Bu delilik. Bu insanlık dışı" ifadeleriyle tepki gösterdi. İstanbul’daki ABD Konsolosluğuna asılan destek bayraklarının yanı sıra Barack Obama da LGBTİ kimlik mücadelesine atfen ‘onur’ bildirgesi yayınladı. Fiili/eylemsel destek için kendisi de bir eşcinsel olan ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter İstiklal caddesindeki yürüyüşe katıldı. Ayrıca İngiltere’nin İstanbul Başkonsolusu Leigh Turner’de hem yürüyüşe katıldı hem de LGBTİ mücadelesine Birleşik Krallık tarafından verilen desteği beyan eden bir rapor yayınladı.

CHP, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal gibi milletvekilleriyle HDP ise Sezai TemelliFiliz Kerestecioğlu ve Beyza Üstün gibi milletvekilleriyle sapkın cinsel kimlik temsilcileriyle birlikte yürüyüşe katıldılar. ABD ve İngiliz diplomatlarla CHP ve HDP’li vekiller, İstanbul’daki teşkilat ve kadroları, Stalinist ve Troçkist soldan Kemalist ve liberal sola kadar epeyce geniş bir skalada gösteri için harekete geçenlerin ‘onur yürüyüşü’ dedikleri şey nedir, neyi hedefler? Homoseksüel olmanın, transseksüel kimliğe sahip olmanın, en çirkin ve iffetsiz değerlere sahip çıkmanın ahlaki ve siyasi literatürdeki ismini, sıfatını, misyonunu iyi tespit etmeye mecburuz.

Emperyalizmin Nonoşlaştırma Projesi

Normal bir insanın normal bir cinsel kimliği ve cinsel hayatı olur. İnsanı kadın ve erkek cinsel kimlikleriyle yaratan Allah fert ve toplum arasındaki ilişkileri de haram-helal, meşru-gayrı meşru, normal-sapkın vd. bir dizi norm üzerinden tanımlamaktadır. Aydınlanma-ilerleme- pozitivizm ve ulus devlet üzerinde temellenen modern kapitalist ilişki biçimi, haz merkezli/hedonist bir toplum inşa ederek kendisini tahkim etmeye hız veriyor. Hedonizmle kapitalizm ayrılması mümkün olmayan iki seküler değerdir. Kapitalist bir dünya için hedonist kültür ve hayat tarzı, hedonist kültür ve hayat tarzının ikamesi için de sermaye sınıflarının seferber olması zaruridir.

Cinsel sapmayı normalleştirmek hatta bir kimlik haline getirip imrendirici kılmak için dünyanın dört bir yanında örgütlenme çabalarına kimler, hangi imkânları sahaya sürdü şimdiye kadar? Fuhşun/zinanın kurumsallaştırılmasında öncü rolü oynayanlar, kadını ve erkeği cinsel bir meta halinde pazara sürmek üzere mekanizmalar kuranlar, çocuk pornografisi ve fuhşunu organize edenler kimlerse şimdi de homoseksüel kimliklerin propagandasını yapanlar da aynı sınıf ve kurumlardır. Yüz güzelliği, bacak güzelliği diye start verdikleri ifsat süreci öyle bir yere geldi ki erkeği erkekten, kadını kadından başka her şeye dönüştürmek üzere icraatlar yapıyor.

‘Trans birey’ diye ortalıkta gezdirilen tiplere bir bakalım. Bir taraftan tiksinti ve nefret duygularını şaha kaldıran diğer taraftan acıma ve çaresizlik hislerini tırmandıran büyük bir felaket tablosu durur karşınızda. Psikolojik yıkım ve açmazlarını ileri düzeyde agresif ve cüretkar dışavurumlarla kamusal alana taşıyarak bu sapkın karakterlerin tedavi olmasına imkan yok. Hemen tamamı travmatik kişiliklere sahip, aile için cinsel şiddete uğramışından tecavüz mağduruna kadar çoğunluğu alkol, uyuşturucu bağımlısı, üst düzeyde intihar eğilimi taşıyan karakterlere tedavi yolunu değil de reklam ve şov kanallarını açmanın sebepleri üzerinde durmak lazım.

CHP ve HDP’nin Trans Karakteri

Sanat, siyaset, spor, kültür dünyasını baştanbaşa eşcinselleştirilmiş karakterlerle doldurma hesabının nasıl işlediğini görmek üzere medyada kurgulanıp işletilen haber ve yorumlara dikkat kesilmek yeterli olur. Batı ve Batılılaşmış devletlerin seküler ulus toplumlar üzerindeki ölümcül darbelerinden biri de idealize edilen bu sapkın cinsel kimlikler üzerinden icra edilmekte. Toplumu çözen alkol, kumar, fuhuş, uyuşturucu gibi hastalıkların en ileri düzeydeki halini temsil eden sapkın cinsel kimliğin yaygınlaşması sadece ve sadece insanın iffet ve izzetine karşı açılmış barbarca bir savaşı işaretler.

Cinsel sapıklığa CHP ve HDP tarafından verilen destek için ne söylesek az olur. Amerikalı ve İngiliz diplomatların kanatları altında İslami ve insani en temel değerlere savaş açan CHP ve HDP’lilerin nasıl bir ahlak ve toplum tasavvuruna sahip oldukları tastamam ortada duruyor. CHP ve HDP’nin Türk ve Kürt ulusalcı kimlikleri her ne kadar birbirini itiyor gözükse de seküler-sol/sosyalist değerler ortak paydasında İslami değer ve kuralları imha edecek tüm alanlarda işbirliğini mümkün kılıyor.

CHP ve HDP’nin seküler-laik, sol-sosyalist karakteri bütün anti-emperyalist söylemine, sözde kapitalizm düşmanlığına rağmen onları rahatlıkla İslam karşısında emperyalizmin özellikle de ABD-İngiliz emperyalizminin bu coğrafyadaki bileşeni kılar. Türk ulusalcılığı/Kemalizm ve Kürt ulusalcılığı/Öcalanizm yanlarına aldıkları kimi sol-sosyalist kimi liberal örgütlerle birlikte asıl olarak Hürriyet’in bünyesinde TÜSİAD’la, BBC Türkçe’nin kucağında küresel sermayeyle doya doya kucaklaşmaktadırlar. LGBTİ’lilerle birlikte yürüyen siyasi kadroların “Neredesin aşkım!” sloganıyla seslendikleri merci işte bu yerel ve küresel sermaye sahipleridir. Ahlaksız ve şerefsiz bir toplum inşa etmek üzere yanıp tutuşanların çirkin hesapları pek yakında başlarına geçecektir, hiç kimse merak etmesin!