Soğanda'dan, Büyükşehir Belediyesi'ne eleştiri…

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, TOKİ'lerdeki sorunun farkında olduklarını, ancak belediyenin sorumluluklarını kabullenmediğini söyledi. Özellikle içme suyu sorunu konusunda Ak Parti Hükümeti'nin önemli icraatlarda bulunduğunu bel

VAN 24.04.2015 23:37:06 0
Soğanda
Tarih: 01.01.0001 00:00
AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda beraberindeki Milletvekili adayları Faruk Alpaslan ve Nizamettin Ağar ile Edremit ilçesine gelerek, İlçe binasında, partililer ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi.
Aday listelerinin belirlenmesinin ardından çalışmalara başlayan AK Parti Van İl teşkilatı, Milletvekili adayları ile birlikte ziyaretlerini sürdürüyor. AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Milletvekili adayları Faruk Alpaslan ve Nizamettin Ağar ile birlikte sabah saatlerinde Edremit ilçesine gelerek ilçe teşkilatını ziyaret ettiler.
İlçe Başkanı Halis Bayramoğlu ve teşkilat tarafından kapıda karşılanan Başkan ve Milletvekili Adayları, Edremit ilçe halkıyla bir süre toplantıda görüştü.
Edremit TOKİ'lerde zaman zaman ciddi su sıkıntılarının yaşandığını ifade eden vatandaşlar ise, Soğanda ve Adaylardan yardım talep etti.
 
"TOKİ'DEKİ SORUNLARIN FARKINDAYIZ"
Milletvekili Adayları Alpaslan ve Ağar'ın konuşmalarının ardından söz alan Başkan Soğanda, Edremitli vatandaşların taleplerini dinlemek üzere ilçeye geldiklerini ve TOKİ'lerde ki su sıkıntısına vakıf olduklarını söyledi.
Hükümetin bölgede 1 yıl içerisinde kar, kış demeden 30 bin konutu teslim ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Soğanda, "30 bin konutun bölgede tamamlanmasının ardından elbette ki ufak tefek sorunlar yaşanacaktır. Dönemin Başbakanı, Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, deprem süresince 4 defa Van'a gelerek tüm çalışmaları yerinde izledi. TOKİ'lerde yaşanan sıkıntıların hepsinin bilincindeyiz. Şunu sormamız gerekiyor; Bunca yatırımı ve hizmeti bölge halkına sunan AK Parti hükümetine karşılık Belediyenin TOKİ'lere bir su vermesi çok mu? Yapmadılar. Yapamadılar. Fakat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın DSİ'ye talimatı ile sadece TOKİ'lere değil, tüm bölgeye 50 yıl yetecek Mijingir su ve isale hattı çalışması başlatıldı ve bitirildi. Burada Van Büyükşehir Belediyesi maalesef ki sorumluluklarını kabul etmiyor. Bizler konunun takipçisiyiz. Gerekli tüm mercilerle görüşerek geçici bir süreliğine tankerlerle su taşınıp, mağduriyetin en aza indirgenmesini sağlayacağız. Kalıcı bir çözüm için de Belediye'nin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor" dedi.
Toplantının ardından Başkan Soğanda ve Milletvekili adayları vatandaşlarla bir süre görüşmesinin ardından Edremit'ten ayrıldılar.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi