Soğanda, kadınlara yönelik saldırıyı kınadı

Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, AK Parti İpekyolu ilçesi kadın kolları üyelerine yönelik saldırıyı kınadı. Seçim çalışmalarını gerçekleştirdikleri Ak Parti'li kadınlara yönelik, kendisini BDP İpekyolu meclis üyesi olarak tan

VAN 1.06.2015 17:06:53 0
Soğanda, kadınlara yönelik saldırıyı kınadı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Seçim çalışmaları kapsamında mahalle ve köy ziyaretlerine çıkan AK Partili kadınlara Erek caddesi üzerinde bir grup tarafından saldırı gerçekleştiği açıklandı. Mahalle ziyaretlerinde broşür dağıtan AK Parti İpekyolu kadın kolları üyelerinin önünü kesen ve kendisini BDP İpekyolu meclis üyesi olarak tanıtan bir kadının, AK Partili kadınların mahalleye girmesini engellediği ifade edildi.
Mahallelerde broşür dağıtımında bulunan yaklaşık 10 kişilik kadın kolları üyelerine sözlü hakaretlerde bulunan ve meclis üyesi olduğunu iddia eden kadın, daha sonra ellerinde broşür olan kadınların üzerlerine yürüdü. Çevredekilerin araya girmesi ile müdahale edilen kadın oradan uzaklaştırılırken, olayla ilgili soruşturma açılması için polis ekipleri tarafından tutanak tutuldu.
 Saldırı ile ilgili bilgi veren AK Parti İpekyolu ilçe kadın kolları üyeleri, bu tür çirkin saldırıların yıpratmaya, psikolojik baskı uygulamaya yönelik olduğunu ifade ederek, kendilerinin bu tür saldırılardan asla yılmayacağını belirtti.
 Ak Partili kadınlar, "Genel seçimler kapsamında en doğal hakkımız olan seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mahallelere, caddelere sokaklara giderek, adaylarımızın broşürlerini dağıtıyor, halkımız ile bir araya geliyoruz. Kadın kolları üyelerimiz ile Erek caddesinde seçim çalışmalarımızı sürdürdüğümüz esnada, önümüzü kesen bir kadın, kendisinin BDP İpekyolu meclis üyesi olduğunu ve bizim orada çalışma yapamayacağımızı söyledi. Polis memurlarının sakinleştirmeye çalıştığı kadın üzerimize yürüyerek bize hakaretlerde bulundu. Daha önce de Cumhuriyet mahallesinde darp edildiğimiz için polise suç duyurusunda bulunduk. Bizler AK Partili kadınlar olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hiçbir baskı, şiddet bizi yıldıramayacaktır" ifadelerini kullandılar.
 Konuyla ilgi bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda ise, saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti. Soğanda, "Birileri maalesef yine düğmeye bastı. Kadın kollarımıza yönelik saldırının kabullenecek hiçbir yanı yoktur. Seçim çalışmalarımızı engellemeye çalışan ve kendisini BDP meclis üyesi olarak gösteren bir kadın, Kadın kolları üyeleri ve yanındakilere sözlü saldırı ile yıldırmaya ve oradan uzaklaştırmaya çalışmıştır. Bu çirkin saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyoruz" dedi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi