SMMMO Olağan Genel Kurul Toplantısı başladı

İki gün sürecek olan, Van Serbest Muhasebeciler, Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı başladı.

VAN 13.05.2013 11:41:03 0
SMMMO Olağan Genel Kurul Toplantısı başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Serbest Muhasebeciler, Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı, SMMMO toplantı salonunda başladı.  İki gün sürecek olan Genel Kurula, Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Van Defterdarı Yücel Öz, SGK İl Müdürü Mehmet Yüce, Yeminli Mali Müşavir Selahattin Direk, VATBO Başkanı Feridun Irak, Hakkari Defterdarı Mehmet Yazar, SMMMO İstanbul Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tayyar Güler,  TESK- İş-Sen Başkanı Naif Balandi, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Abdülaziz Ural ve muhasebeciler katıldı.

 

Toplantıda konuşan Van SMMMO Başkanı Yakup Simeklioğlu, Çözüm sürecinde zamana, sabıra ve olgunluğu ihtiyaç olduğunu belirterek, "Son çeyrek yüzyılda 40 binin üzerinde cana ve yüz milyarlarca dolarlık milli servetin heba olmasına neden olan sorunlar için başlatılan çözüm sürecinde,  Türkiye halkının doğusuyla, batısıyla, güneyi, kuzeyiyle artık barış istiyor” dedi.  

 

Yapılan divan seçiminin ardından Genel Kurulun açılış konuşmasını Van SMMMO Başkanı Yakup Simeklioğlu,  üst birlikleri olan TÜRMOB' un görevinin muhasebe meslek mensuplarının birlikteliğini ve mesleki dayanışmayı geliştirmek olduğunu belirterek, meslek mensuplarının haklarını koruyarak yeni iş olanakları yaratmak ve ulusal katma değerden hak ettikleri payı almaları için yapılan çalışmaların artarak sürdüğünü ifade etti.

 

“Meslek içi eğitimleri önemsiyoruz”

Muhasebecilik mesleğinin gelecekte daha etkin ve daha saygın bir yere gelebilmesi için kendini sürekli geliştirebilen, meslek içi eğitimleri önemseyen bilgisini meslektaşları ile paylaşan, etik kurallara saygılı meslektaşların yetişmesinin önemine değinen Simeklioğlu, "Gelir idaresi ile mükellef ve muhasebe camiaları bir bütündür. Hepsinin varlığı diğerlerine bağlıdır. O halde ortak paydada buluşalım, Gelir idaresinin vergi gelirleri; güçlü mükelleflere, mükelleflerin güçlü hale gelmesi, güçlü ve sağlıklı bir muhasebeye bağlıdır. Bunun oluşması içinde güçlü, bilinçli ve eğitimli muhasebe kadrolarına ihtiyaç vardır"  şeklinde konuştu.

 

Simeklioğlu'nun ardından kürsüye çıkan AKP Van Milletvekili Mustafa Bilici ise, meslek odalarının kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti ve çözüm süreci ile ilgili bilgi verdi.

 

Öte yandan SMMMO' da Yönetim Denetleme Disiplin Kurulu üyelerinin ve birlik delegelerinin seçimleri yapıldı. Seçime Yakup Simeklioğlu, İbrahim Şahin, Celal Toprak ve Zekeriya Soygider katılırken, Mesleki Danışma Grubu’nda İbrahim Şahin 84 oyla 2 yönetici seçti. Van Ağrı Hakkâri Grubu’nda Yakup Simeklioğlu 60 oyla 2 yönetici seçti. Mesleki Birlik Grubu’nda Zekeriya Soygider 1 yönetici seçti. Seçilen üç isim hafta içi bir araya gelerek, Yönetim Denetleme Disiplin Kurulu üyesini seçecek. (Murat Dalgın-İLKHA)