Siyonist İsrail'in Gölge Teşkilatı: Şin Bet VİDEO İZLE

Şin Bet, İsrail’in yurtiçi gizli servisi. Karşı-casusluk, yabancı diplomatların takibi ve politik aşırı-uçlarla mücadele etmek üzere kuruldu. Ancak adı uzun yıllar işkence ve insan hakları ihlalleriyle gündemde kaldı.

VAN 9.10.2015 09:36:04 0
Siyonist İsrail
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bu örgütün kuruluşu, İsrail devletinin ilanından önce vahşi eylemler yapan Siyonist Yahudi  terör örgütü Haganah’ın istihbarat koluna dayanmaktadır. İsrail’deki diğer güvenlik teşkilatları da Şin Bet’ten çok da farklı değil. Hepsi daha İsrail  devleti kurulmadan önce gizli organizasyonlar şeklinde örgütlenmişlerdi. Ülkenin kurucusu Ben Gurion, işini çok iyi biliyordu. Hem orduyu, hem de ulusal istihbarat kurumlarını Genel Güvenlik Teşkilâtları’nın bir parçası olarak yarattı.

1998'de Şin-Bet'in işkenceleri hakkında dava açılması üzerine, teşkilatın Genel Müdürü General Ami Ayalon sunduğu raporda İsrail İç Güvenlik Teşkilatı'nın Filistinlilere işkence yapmadan görevini yerine getirmeyeceğini, Şin - Bet soruşturmaları açısından işkencenin zorunlu olduğunu ileri sürmüştü. Ayalon aynı raporda, işkenceye herhangi bir sınırlama getirilmemesini de talep etmişti. Sonuçta Yüksek Mahkeme, Ayalon’un raporunu esas alarak açılan davayı reddetti.

Teşkilat, aynı zamanda sayısız suikast olayıyla da anılıyor. Bu konuda İsrail güvenlik servisi Şin Bet'in eski başkanı Avi Dicter de suikast operasyonlarının her birinin tek tek başbakan tarafından onaylandığını açıkladı.

Bu film, Arap dünyasında Şabak adıyla tanınan Şin bet’in içine giriyor.