“Siyasi partiler birlikte hareket etmeli“

Saadet Partisi Van İl Teşkilatı Van'daki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. İl Başkanı Özay İlhan, işsizlikten imara kadar memleketin birçok sorununun çözümü noktasında Van'daki siyasi partilerin birlikte hareket e

VAN 26.01.2015 10:38:15 0
“Siyasi partiler birlikte hareket etmeli“
Tarih: 01.01.0001 00:00
         
             Akdamar Oteli'nde yapılan kahvaltılı programına Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Edremit İlçe Başkanı Mehmet Bayram, Tuşba İlçe Başkanı Ahmet Akalin, Yönetim Kurulu Üyesi Eğitimden sorumlu Mevlüt Gündüz ve Halkla İlişkiler Başkanı İhsan Dargın katıldı.
Sorunların çözümü noktasında parti olarak ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, "Parti olarak sorunların çözümü noktasında tüm partilerimizle görüştük. İlimizin daha ferah ve yaşanılabilir bir hale gelmesi için üzerimize düşen görevi yapmaya her zaman hazırız. Tek isteğimiz ilimizin daha güzel, daha huzurlu ve yaşanılır bir hale gelmesini sağlamaktır. Ben bütün partilerin bir arada çalışması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

           "SİYASİ PARTİLER BİRLİK İÇİNDE HAREKET ETMELİ"
       Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan Van'ın sorunlarının çözümü için siyasi partilerin bir araya gelmesi gerektiğini ifade ederek, "Bütün siyasi partileri öncellikle Van'ın huzuru için çaba sarf etmelidir. Bugün Meclis'te 4 tane parti bulunuyor. Bu partilerin milletvekilleri bir arada oturup konuşuyorlar. Ama bun kentteki vekillerinde bir araya gelip Van için el ele vermesi lazım. Yani AKP ile HDP Meclis'te bir araya geliyor. Van'da da bir araya gelip oturmalıdır. Eğer bu Van'a katkı sunmak isteyen, hizmet etmeye niyetini olan insanlar bir araya gelip sorunlarla ilgilenmelidir. İşte işsizlik, imar, trafik, hava kirliliği gibi sorunların çözülmesi için bir arada olmak şart. Üç buçuk yıldır yıkılmayan hasarlı binalar, bugün şehrin göbeğinde duran tekel binasının durumu, hemen valiliğin arka tarafında bulunan askerlik şubesinin olduğu yerin durumu, yani kentte hakikaten insanların hem göz zevkine, hem kentin dokusunu bozuyor. Onun için herkesin bir araya gelip bu sorunları çözmesi lazım. Yani bugün belediye bunu istiyor. Merkez hükümet bunu istiyor, anlamında değil de, Van'ın ihtiyacı budur diyebilen yöneticilere ihtiyacımız var. Van'daki siyasi partilerin il başkanları bir araya gelebilirse ve samimi olurlarsa bu kentin sorunları ortadan kalkar. Bizim kentin çıkarları için hareket etmemiz gerekiyor" dedi.

            Başkan İlhan, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun yeni sayısında yer alan Hz. Muhammed karikatürüne de tepki gösterdi. 

Bölge: Fahrettin Yiğit