“Siyah-Kırmızı” Sokak geliyor

İpekyolu Belediyesi tarafından yürütülen “Butik Sokak” çalışmaları kapsamında ismi 'Taraftarlar Sokağı' olarak adlandırılan sokakta da kısa bir süre önce yenileme çalışmaları başlatıldı. Ağırlıklı olarak Vanspor'un renkleri

VAN 24.09.2018 13:03:23 0
“Siyah-Kırmızı” Sokak geliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Şemsiyeli Sokak, Kültür Sokak, Kuş Kafesi Sokak, Kahvaltıcılar Sokağı gibi birçok sokağı “Butik Sokak” çalışmaları kapsamında dizayn ederek yeni görünüşleriyle hizmete sunan İpekyolu Belediyesi, şimdi de “Taraftarlar Sokağı”nda çalışmalara başladı.    

Çalışmaların kısa bir süre önce başladığı sokakta alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra proje uygulanmaya başlandı. Yapılan çalışmaların devam ettiği sokakta esnafların daha fazla mağdur olmaması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.  

 

“ÇALIŞMA ALANIMIZ ÇOK DAR”

Konuyla ilgili görüştüğümüz proje yetkililerinden Mimar Muhittin Tekinyer esnafların daha fazla mağdur olmaması için çalışmalarını ara vermeden sürdürmeye çalıştıklarını belirterek; 

“Bu sahanın çalışmalarına başladık. Büyük zorluklar var, hem insanların yoğunluğu, hem çarşı merkezi olması sebebiyle işler zorlukla yürüyor. Çalışma alanımız çok dar, rahat çalışamıyoruz. Burada çalışmaya başladıktan sonra bazı kurumlar da alt yapı çalışmaları için alana dahil oldu. Onlar çalışmalarını bitirdikten sonra biz hızlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. 

Tekinyer, konuşmasının devamında şunları söyledi; “Çalışmalarımıza daha yeni başladık, çalışma alanımız çok dar, malzeme getirebilmek için esnaftan yol istiyoruz. Bu işin süreci uzun bir süreç değil ama bu doğal durumdan dolayı işlerimiz gecikiyor. Ancak herşeye rağmen kısa sürede burayı toparlamayı amaçlıyoruz. Önümüzde ki hafta işin kaba kısmını bitirmeyi planlıyoruz. Yakın zamanda da tamamen işimiz biterek, sokak yeni yüzüyle halkımızın ve esnaflarımızın hizmetine sunulacak.”

 

“VANSPOR'U TEMSİL EDECEK VE ONUN RENKLERİNİ YAŞATACAK BİR PROJE BU”

Tekinyer, Taraftarlar Sokağı'na ilişkin de şu bilgileri paylaştı; “Projemiz kapsamında amorf şekillerle ızgara sistemi örtü yapmayı düşünüyoruz. Bunu yer yer kapatmayı hedefliyoruz. Bunun da en önemli sebebi yazın burada insan trafiğinin çok yoğun olmasıdır. Yazın aşırı sıcak, kışın ise sokağın buzlanmasını engelleyecek bir çalışma programımız var. Yine, yer ve tavan aydınlatması olacak, burayı tamamen farklılaştırıp optimum düzeyde insanların hizmetine açmayı hedefliyoruz. Yani projemiz bittiğinde bunların hepsi ortaya çıkacak. Bir de burası taraftar sokak diye geçiyor. Vanspor'u temsil edecek ve onun renklerini yaşatacak bir proje bu. Yani büyük ağırlığımız kırmızı ve siyah renklerden olacak, sonra onu temsil edecek şekilde apliklerimiz olacak. Sokağı eski bulunduğu durumdan daha farklı, yüksek bir standarta getireceğiz. İnsanlara kentsel mekân kalitesini yaşayabilecekleri bir alan oluşturacağız.”   

Daha sonra konuşan yüklenici firma sahibi İnşaat Mühendisi Erdinç Hamzadayı ise şu kısa bilgileri paylaştı; “Çalışmalarımız oluk taşının gelmesiyle birlikte yaklaşık 2-3 gündür hız kazandı. Malzeme temininin gecikmesiyle alakalı olarak işlerde de küçük bir aksama söz konusu oldu. 40 tane taşıyıcı direğimiz geliyor ve bu ayakların her birinde yaklaşık 2,5 metre uzunluğunda LED şeklinde yazılmış siensi kesimli Van İpekyolu Belediyesi yazımız olacak. O, LED yazının görüntüsü sayesinde gece görüntüsü de çok güzel olacak. Kentimize yakışır güzel bir butik sokak daha yakın zamanda halkımızın hizmetine sunulacak.”
Özel Haber: M. Selim Kurt     

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi

“Siyah-Kırmızı” Sokak geliyor
porno izle