Sıradan İnsan

Bu cahilliktir deyince de öfkeleniyorsun.

VAN 15.10.2018 08:30:04 0
Sıradan İnsan
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tuvalete sol ayakla, eve sağ ayakla gireceksin!

Tuvalette sol elini diğer işlerde sağ elini kullanacaksın!

Anlamını bilmediğin bir dilde okuduğun kitabı kutsal sayacaksın!

Allah sana göz, kulak,akıl verdiği halde, düşünmeden kör ve sağır gibi yaşayacaksın!

Koskoca evreni yaratıp düzene koyan Allah’ın ayırt edici büyük planı bu mudur ey müslüman?

Ne Allah’ı tanıyorsun ne bilmek istiyorsun ne kitabını merak edip anlamaya uğraşıyorsun ne de azıcık olsun düşünüyorsun.

Bu cahilliktir deyince de öfkeleniyorsun.

İşte bu cahilliğin hayatında her konuda seni gururlu bir ezik, kibirli bir sefil ve her şeyi bildiğini zanneden bir bilmez haline getiriyor.

Ezikliğini senden zayıf bulduğunu ezerek, kibrini güçlüye aidiyet duyarak, bilgisizliğini her konuda boş boş konuşarak doyururken… Taklitle yaşayan, kolayca öfkelendirilip senden olmayana düşman edilen, gaza getirilerek takip ettiklerinin istediğini söyleyip yapan, hiçbir kendine özgün yeteneği ve farklı özelliği olmayan SIRADAN bir beşer haline geliyorsun.

Oysa gören gözler önünde ne kadar acınası ve bomboş göründüğünü keşke fark edebilsen. Bu cahillik okul okumama cahilliği değil. Bilgi eksikliği de değil. Bilmek ve anlamak istememe cahilliğidir. Okul düzeltmez.

Düşün ve uyan artık.

Başkasına öteki demeyi bırak. Başkasının değil önce kendinin ne halde olduğunu gör.
Kendini sorguya çek.

Boş vatansever de boş dindar da boş idealist de olma. Önce kendine sonra başkasına da vatanına da faydan olsun. SIRADAN İNSAN olma. Senden çok var. Gerçek bir değerin gerçek bir farkın ve amacın olsun şu hayatta.

Selam ile…

antalya escort bayan