Sinyalizasyon direkleri tek tek yenileniyor

Van'da önceki hafta Kobani'deki saldırıların protesto edildiği olaylar sonucu kırılan veya zarar gören sinyalizasyon direklerinin birçoğu yenileniyor. Daha önce tekli direkler halinde olan bazı sinyalizasyon direklerinin yerine çok daha sağl

VAN 22.10.2014 10:34:16 0
Sinyalizasyon direkleri tek tek yenileniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

         
        Suriye'nin Kobani kentinde yaşanan IŞİD saldırılarının ülkenin belli şehirlerinde ve Van'daki protestoları sonucu, işlek caddelerdeki birçok sinyalizasyon direkleri zarar görmüştü. Göstericiler bazı sinyalizasyon direklerini tamamen yerinden çıkarmış, birçoğunun ise ışık bölümleri tamamen kırılmıştı. 
              Ulaşımın belli bir düzene girmesi için trafiğin olmazsa olmazlarından olan sinyalizasyon direklerinin zarar görmesi zaman zaman kazalara yol açmıştı. Olayların ardından yetkililer harekete geçerek şehrin birçok bölgesindeki sinyalizasyon direklerini yeniledi. Daha önce iki metre ve tekli direklerden oluşan basit sinyalizasyon direkleri tamamen kaldırılarak, daha sağlam ve bitişik haldeki direkler dikilerek ışık bölümleri bunlara monte edildi. Yeni direklerin bundan sonraki olaylara daha dayanıklı olacağı belirtilirken, toplumun ortak isteği ise bir daha benzeri olayların yaşanmaması. 
Öte yandan gösterilerde kırılan veya zarar gören birçok MOBESE direklerinin yerine de yenileri monte edildi. Şehirdeki belli bölgeleri, kuşbakışı kamera sistemi ile gösteren ve birçok olayı kaydeden özelliğiyle bilinen MOBESE'lerin özellikle hedef alındığı ifade ediliyor. Şehirde olay çıkaran veya suç işleyenlerin en büyük korkularından biri olan MOBESE'lerin olayların hemen ardından çok kısa sürede yenilendiği ve birçok direğin belli bölgelerinin de beton ile kaplandığı görüldü. 
Vatandaşlar ise, huzurlu bir kentte yaşamak için ve kamu düzeninin bozulmaması için olayların bir daha yaşanmaması gerektiğini belirterek, "Bir kentte olaylar arttıkça, göçler başlar. Gün gelir, olayı çıkaranlar bile o kentte yaşamak istemez. Yatırımcılar ise her zaman güvenli limanlar ister. O yüzden herkesin bu olaylara karşı bir duruş sergilemesi gerekir" yorumunda bulunuyorlar.

    Bölge: Bişar Ulutaş