Şimşek: Tutuklamaları doğru bulmuyoruz!

Hakkârililer Derneği Başkanı Zümeyran Şimşek, bölgede yaşanan şiddet olaylarına ve belediye başkanlarının gözaltına alınmasına dikkat çekerek, 'Bu olaylar herkes gibi dernek olarak bizi de kaygılandırıyor. Yaşanan olayların hiç bi

VAN 28.08.2015 11:56:23 0
Şimşek: Tutuklamaları doğru bulmuyoruz!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'daki birçok sivil toplum örgütü gibi, kültür-sanat ve toplumsal dayanışma alanında Özgül Center İş Merkezi 4. Kat'ta faaliyet yürüten Hakkârililer Derneği de, bölgede yaşanan çatışmalara tepki gösterdi.

İNSANLAR GÖÇ EDİYOR

Gazetemize açıklama yapan dernek Başkanı Zümeyran Şimşek, olayların en çok Hakkâri'yi etkilediğine dikkat çekti.
İlde yeniden göçler başladığını belirten Şimşek, "Halk çatışmalar arasında sıkışıp kalıyor ve çoğu aile 90'larda olduğu gibi yine göç yolunu seçiyor. Birçok ailenin göç ettiği yönünde duyumlar alıyoruz" dedi.

ÇATIŞMALAR SON BULMALI

Dernek olarak gelişmelerden kaygı duyduklarını ifade eden Şimşek, şöyle devam etti:

"Yine her gün ölümler oluyor, bir yandan seçilmişler tutuklanıyor, gözaltılar sıklaştı, dağa kaçırmalar var. Bu olaylar herkes gibi dernek olarak bizi de kaygılandırıyor.

Yaşanan olayların hiç birini tasvip etmediğimiz gibi son günlerde seçilmişlerin tutuklanmasını da doğru bulmuyoruz. Çatışmalı süreç bir an önce son bulmalıdır."

'ÇÖZÜM SÜRECİ' BAŞLATILMALI

"Çözüm süreci'nin yeniden başlatılmasını istediklerini belirten Şimşek, "Biz dernek olarak sorunların diyalogla çözüleceğine inanıyoruz. Yıllarca silah denendi, ama çözümün bu olmadığı hem anlaşıldı, hem de dile getirildi. Zaten bu nedenle 2013 yılında bir çözüm süreci başlatıldı. Biz dernek olarak bu sürecin yeniden başlatılmasının çözüm için en doğru yol olacağına inanıyoruz" diye kaydetti.