Âşıklar Türkü Evi'nde kavurga gecesi…

Van'ın kültür evi olarak bilinen Aşıklar Türkü Evi'nde kavurga gecesi düzenlendi. Söz konusu gecede, Vanlı Âşık Çağlari yönetimindeki ozanlar birbirinden güzel türküler söylerken, gecenin konukları arasında Milli Eğitim Müdürü K?

VAN 9.11.2015 11:04:51 0
Âşıklar Türkü Evi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Bişar Ulutaş
             Van'da âşıklık kültürünün kaybolmaması adına mücadele eden Âşık Çağlari lakaplı Mehmet Akçay'ın yönetimindeki Van Oturma Ekibi'nin sanatsal faaliyetleri sürüyor. Yaklaşık iki yıldır Yıldız İş Merkezi ikinci katında faaliyetlerini sürdüren ekip, aynı zamanda kentin kültürünün kaybolmaması için çabalıyor.

             Van'ın önemli gelenekleri arasında yer alan kavurga kültürünün korunması adına çalışan Vanlı Âşık ve ozanlar, zaman zaman düzenledikleri 'Kavurga Gecesi' etkinlikleri ile söz konusu kültürün yayılması için gayret gösteriyor.
Hafta sonu 'Kavurga Gecesi' düzenleyen Van Oturma Ekibi, kendilerini izlemeye gelenlere keyifli dakikalar yaşattı.
Van Âşıklar Türkü Evi'nin sahibi olan Âşık Çağlari lakaplı Mehmet Akçay, söz konusu gecenin oldukça güzel geçtiğini ifade ederek, "Bizler Van'ın belli kültürlerinin kaybolmaması için çalışıyoruz. Bu kentin önemli gelenekleri arasında yer alan 'kavurga' kültürünün korunması için zaman zaman bu kahvehanemizde 'kavurga gecesi' etkinlikleri düzenliyoruz. Bu hafta sonu da böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Benim yönetimimde gerçekleşen bu organizasyonda, misafirlerimize kavurga ikramında bulunduk. Çaylar içildikten sonra oturma ekibimiz sahne aldı. Sanatçı dostlarımız; Cihan Ermiş, Mehmet Çakır, Erol Ödemiş, Fikret Zorer, Turgay Geyik, Abdi arkadaşımız türküler okuyarak davetlilere keyifli dakikalar yaşattık. Konuklarımız arasında Milli Eğitim Müdür Kıyasettin Kırekin de vardı. Yine Van Ferit Melen Hava Meydanları Müdürü, personelleri, eşleri ve çocukları da bu gecemizin onur konuklarıydı. Söz konusu gecemizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

          Gecede misafirlere ikramda bulunanlar arasında yer alan Erdal Aytok ise kavurga kültürünün Van'a has olduğunu belirterek, "Sütlü buğday ve çedeneyi kavuruyoruz. Yanına ise kayısı kurusu, dut kurusu, ceviz bırakarak ikram ediyoruz" dedi.
              Aytok, söz konusu geleneğin kaybolmaması için herkese önemli görevler düştüğünü hatırlattı.