Sıkılmadık, AK Parti ile yolumuza devam

Abdullah Şanlıdağ

VAN 15.05.2018 09:29:44 0
Sıkılmadık, AK Parti ile yolumuza devam
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her söylediği sosyal medyada paylaşım rekoru kırarken, ulusal basının da en önemli gündemi oluyor. Hatta muhalefet partilerinin gündemini bile Erdoğan hazırlıyor. Erdoğan konuşmasa, birikimlerini şimdiden tüketen muhalefetin işi gerçekten zor. Çünkü bu millete anlatacakları bir programları ve iktidara geldiklerinde neler yapabileceklerine dair bir projeleri bile yok. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, “Bizi İstanbul Büyükşehir Başkanlığı’na (İBB) da, AK Parti Genel Başkanlığı’na da, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’na da milletim getirdi. Onlar ‘Tamam’ derse, kenara çekiliriz” sözlerini muhalefet tersten anladı, daha doğrusu bir algı operasyonu yapmak için kendilerine ders çıkardılar. Nitekim Erdoğan’ın bu sözlerine CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sosyal medya hesaplarından büyük harflerle “TAMAM” yazdı. İnce, “Vakit TAMAM!” derken; Akşener de “T A M A M. #TürkiyeİYİOlacak” ifadelerini kullandı. Karamollaoğlu ise “T A M A M İnşallah!” paylaşımında bulundu. İnce’yi ve Akşener’i anlarım da Karamollaoğlu’nu anlamakta zorlanıyorum. Diyelim ki millet tamam dedi (lakin bunlar milletten önce “tamam” diyerek aslında millete saygısızlık yaptılar. Bu gidişle kendi kuyularını kazıyorlar. Oysa Erdoğan; milletim bir gün gelir de “tamam derse, bir kenara çekiliriz derken, hem partilerin de bir ömrünün olduğunu, günü geldiğinde biteceğine işaret etti, hem de demokrasiye olan sadakatini vurguladı. Ama bu embesiller millete rağmen, daha 24 Haziran seçimleri yapılmadan “tamam” deyiverdiler. İyi o vakit, seçime ne gerek var! Ey muhalefet, buradan size ekmek çıkmaz. Bu millet 16 yıl aradan sonra yine AK Parti diyecek ve devam mührünü vuracaktır.

Dedik ya; Erdoğan seçim meydanlarında ne söylese, sosyal medyada anında gündem oluyor. Erdoğan, kendisini dinleyen gençlere “Sevgili gençler sıkıldınız biliyorum...” dedi. Salonda bulunanlar “Hayır” diye karşılık verdi. 

Ancak Twitter’da “S I K I L D I K” etiketi birinci olarak Türkiye gündemine girdi. Eski Türkiye’nin kalemşorları bu sözü de alıp, “Ey Erdoğan, senden sıkıldık! Demeye başladılar. Oysaki sözün söylenme amacı, beni dinlemekten sıkıldınız biliyorum, şeklindeydi. Gençlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından sıkıldıkları da yoktu. “Hayır” karşılığı, Sayın Cumhurbaşkanımız, devam edin” anlamında anlaşılır.

Türkiye, çok büyük badireler atlattı. AK Parti’nin kapatılma çalışmaları, Gezi olayları, 17/25 Aralık operasyonları ve 15 Temmuz darbe girişimiyle tavan yapan küresel saldırılardan bir şey elde edemeyen iç ve dış mihraklar, Türkiye’nin kuzeyinde terör örgütleriyle karşımıza çıktılar. 

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtıyla bu operasyonları da bertaraf eden Türkiye, yeni oyun ve kendisine kurulan tuzaklarla yoluna devam ediyor. Şimdi de ekonomik krizle Türkiye’yi diz çöktürmeye çalışanlara 24 Haziranda seçim kararı alarak cevap veren AK Parti, hem sınırlarındaki terör yapılanmasını ve hem de içerde tezgâhlanan oyunları bozmak için yeni bir viraja girdi. Bunu da atlatacağına ve Başkanlık sistemine geçileceğine adımız gibi inanıyoruz. 

Bu millet, hem Reis’e olan desteğini sürdürecek ve hem de yasamada tercihini AK Parti’den yana yapacaktır.