Sıhke Caddesi'nin kötü imajı değişiyor

Van'ın Sıhke Caddesi'nde yıllardır kötü bir görüntü oluşturan ve kaldırımları işgal edens elektrik direkleri nihayet kaldırılıyor. Enerji nakil hatlarının yer altına alınması için Büyükşehir Belediyesi ve VEDAŞ tarafından çal?

VAN 3.05.2016 19:07:02 0
Sıhke Caddesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
     Van'da kent estetiğini bozan ve kötü görüntü oluşturan elektrik direkleri bir bir kaldırılıyor. Çok uzun bir süredir Sıhke Caddesi'nde çirkin bir görüntü oluşturan ve bir büyükşehre yakışmayan demir elektrik direkleri iki kurumun ortak organizasyonu sonucu ortadan kaldırılıyor.

     Van Büyükşehir Belediyesi ve Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) tarafından ortak bir çalışma başlatılarak Sıhke Caddesi'ndeki çirkin görüntü teşkil eden direklerini kaldırma çalışması, vatandaşı da sevindirdi.
Söz konusu direklerin Van'a yakışmadığını dile getiren vatandaşlar, "Bu direkler daha önce başka caddelerde de bulunuyordu. Şimdi bu çirkin görüntü oluşturan direklerin iki kurumun ortak çalışması ile kaldırılacak olması Vanlılar olarak bizleri sevindiriyor. Umarım diğer caddelerde de elektrik iletim hatları yerin altına alınır ve demir direkler kaldırılır. Bu demir direkler kötü görüntünün yanı sıra, kaldırımları da işgal ediyordu. Çalışmalar bizleri memnun etti" yorumlarında bulundular Bölge: Serkan Aslan