“Şiddet ve silahın bir an önce bu bölgeden çekilmesi lazım”

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, bölgede yaşanan güvenlik sorunlarının masaya yatırıldığını belirterek, “Artık bu ülkede sorunların çözümü için şiddete ihtiyaç yoktur. Çünkü ülkemizde halk ne isterse o oluyor. Ama sil

VAN 31.08.2016 18:49:41 0
“Şiddet ve silahın bir an önce bu bölgeden çekilmesi lazım”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van-Şişli Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen İpekyolu İlçesi Güç Birliği Toplantısı’nın ardından değerlendirmelerde bulunan Burhan Kayatürk, güvenlik güçlerinin ülke genelinde olduğu gibi Van’da ve bölgede güvenliğin sağlanması adına ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Kayatürk, “Ancak bu sadece güvenlik güçleriyle olmuyor, herkesin bu memleketin huzuru için çaba göstermesi gerekir. Kimsenin bu memleketin huzurunu kaçırmaya hakkı yoktur. Bu halk artık huzur istiyor. İşte 13 ilçemizde gerçekleştirmeyi planladığımız toplantılarımızda ilçelerimizle alakalı tüm sorunları masaya yatırarak, muhtarlarımız ve yetkililerimizi bir araya getirmek suretiyle bu sorunların çözümü konusunda ortak bir akıl oluşturmaya çalışıyoruz. İlimizde bunu yaptık. Yine Beşir Beyin başkanlığında bizler bunu 13 ilçemizde de yapmayı planlıyoruz. Bu toplantıda ilçenin fotoğrafını masaüstüne bırakarak bunun üzerinde tartışıyoruz” şeklinde konuştu.

Nasıl ki İstanbul Asya ile Avrupa’nın buluştuğu nokta ise Van’ın da Ortadoğu ile Orta Asya’nın buluştuğu nokta olduğunu söyleyen Kayatürk, şunları söyledi:

“Van ticaret yolunun en önemli kavşaklardan bir tanesidir. Aynı zamanda medeniyetlere binlerce yıl başkentlik yapan bir ildir. Nasıl ki İstanbul Asya ile Avrupa’nın buluştuğu nokta ise Van’ı da aynı şekilde Ortadoğu ile Orta Asya’nın buluştuğu nokta olarak kabul ediyoruz. Bugün burada üretim yaparsanız bir saat sonra İran’da, iki buçuk saat sonra Irak’ta, üç buçuk saat sonra Suriye’de ve üç buçuk saat sonra Orta Asya cumhuriyetlerindedir. Bu kadar merkezi bir yerdeyiz.”

Van ile ilgili önemli projelerin olduğunu da sözleri ekleyen Kayatürk, “Kapıköy Gümrük Kapısı’nın temelini attık. Orası uluslar arası bir kapı olacak. Tekstil kentimiz bütün sıkıntılarına rağmen bine yakın insana istihdam ortamı oluşturdu. Orası çok daha fazla insanın çalışacağı bir alandır. Bir mobilya sitesi ile orta ölçekli bir sanayi sitesinin kurulması için bakanlıklardan gerekli izinleri aldık. Arsa işlemleri tamamlandı. Valilik, Sanayi Bakanlığı ve Başbakanlık bunların izinlerini verdi. Öte tarafta ilimizde önemli iki sorun olan çevre yolu ve kot problemi için bakanlıkta çok büyük bir toplantı yaptık. Bunun sonucunda inşallah eylül ayı içerisinde de bu iki önemli problem çözülmüş olacak” şeklinde konuştu.