Seyrantepe'deki yolda sel oluştu

Van'ın Seyrantepe Mahallesi'ndeki Fatih Caddesi'nde yağışların ardından yollar adeta sele dönüştü. Söz konusu bölgede daha önce de su patlağı oluştuğu, fakat onarılmadığı belirtiliyor.

VAN 30.09.2014 11:24:19 0
Seyrantepe
Tarih: 01.01.0001 00:00

             Türkiye'nin birçok bölgesi, yağışlar sonrası sellere teslim olurken, Van'ın coğrafi yapısı sellerin oluşmamasına yol açıyor. Erek Dağı'nın eteklerine kurulan Van kenti, dağdan Van Gölü'ne doğru yokuş aşağı bir yapıda olduğu için, yağışlar sonrası artan sulan kanallar aracılığıyla göle kadar akıyor ve seller oluşmuyor. Ancak alt yapısı olmayan bazı caddelerde küçük de olsa su birikintileri oluşuyor. 
Seyrantepe Mahallesi Fatih Caddesi de bunlardan biri. Zaman zaman yağışlar sonrası yollar tamamen küçük bir ırmağı andırıyor. Söz konusu yolda defalarca seller oluştuğu ve yine su patlaklarının meydana geldiği belirtilerek, ilgili belediyenin bu sorunu çözmesi isteniyor. 

          Konuyla ilgili görüştüğümüz Tuşba Belediyesi'nden bazı yetkililer, mahallenin kendi belediyeleri sınırları içinde olduğunu, ancak su patlakları ve söz konusu çözüm için Van Büyükşehir Belediyesi'nin VASKİ sorumluluğunda olduğunu belirttiler.  Mahalle sakinleri ise söz konusu caddenin bir an önce güzel bir görünüme kavuşmasını istiyor.      

 Bölge: Fahrettin Yiğit