Şevgin: “Memleketimin kalkınması için çalışacağım!“

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı ve İşadamı Celal Şevgin, Van'daki gazetecilerle birlikte kahvaltıda bir araya gelerek, aday gösterilmesi halinde yapacağı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Şevgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan hayranı bir işadam?

VAN 14.05.2018 18:16:27 0
Şevgin: “Memleketimin kalkınması için çalışacağım!“
Tarih: 01.01.0001 00:00
  24 Haziran seçimlerine 40 günlük bir zaman dilimi kalırken, özellikle Ak Parti cenahında seçim çalışmaları da sürüyor. Ak Parti aday adayları Ankara'da genel merkezin mülakatlarının ardından yavaş yavaş Van'a dönmeye başladı.

Milletvekili Aday Adayı ve aynı zamanda üretici işadamı kimliğiyle tanınan Celal Şevgin de gazetecilerle bir araya geldi. Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı'nda basın mensuplarına seçilmesi halinde yapacağı projeler hakkında bilgi veren Celal Şevgin, özellikle Van'ın kalkınması için pozitif bir ayrımcılığa tabi tutulması gerektiğini anlattı.

 


     "VAN'DA SEKTÖREL BAZDA YENİ ÜRETİM MERKEZLERİ KURULMALIDIR"
26 Nisan tarihinde aday adaylığı müracaatını yaptığını, temayül sonrası ise 11 Mayıs'ta Genel Merkezde mülakatlara katıldığını ifade eden Şevgin, "Bizler uzun yıllardır bu partiye gönül vermiş kişileriz. Bunu herkes iyi bilir. Geçtiğimiz dönemlerde de Ak Parti'den aday adayı olduk. Bu seçimlerde de aday adaylığı için başvurumuzu yaptık. Temayül yoklamasına katıldık. Ardından üç gün önce genel merkezde mülakatımız oldu. Komisyon Başkanı Çiğdem Karaaslan ve komisyon üyelerine projelerimi anlattım. Sizlere de bu projelerimden kısaca söz etmek istiyorum. Van Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni etapların kurulması gerekir. Yeni etapta sektörel bazda entegre tesisleri kurulmalıdır. Aynı sektörde iş yapanların bir arada olması gerekir. Makarna, mısır, un, yem bulgur yani farklı farklı fabrikalar, ama sektörel bazda olacak. Mesela çimento, kireç, alçı, kil fabrikaları da ayrı bölgelerde olacak. Yoksa herkes aynı fabrikayı açtı mı, büyük sıkıntı olabiliyor. Adam diyor 'Celal Şevgin un fabrikasından iyi kazandı, dur ben de açayım' ondan sonra batıyor. Bakın Mardin Kızıltepe gibi yerlerde 53 tane un fabrikası kuruldu, ama Irak'la işler iyi gitmeyince, 37 tanesi şu an iş yapmıyor. Sektörel bazda mantıklı şekilde fabrikalar kurulursa, birçok kişi ekmek yiyecek. Ama elbette devletimizin desteği de şart. Sigorta desteği, maaş desteği, enerji ve diğer destekler olursa, yatırımlar artar. Tarım ve hayvancılığın artması için onların işine göre destekler şart. Buğday ve arpa çiftçiden, köylüden alınması için silo ve depolama sistemi kurulmalıdır" dedi.

 


      Van'da işsizliğin azaltılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını anlatan Şevgin, "Bizim anlattığımız çalışmalar üç-beş ayda olacak değil. Tarım, hayvancılık, tekstil, turizm ve diğer birçok alanda Van'da güzel çalışmalara imza atılması için çaba göstereceğiz. Kadın istihdamının artması için ne gerekiyorsa çabalayacağız. KOSGEB'in desteklerinin önemini biliyoruz. İşadamlarının bu destekten yararlanması için uğraşacağız. Eğitime destek sunacağız. Yine Van'da bazı üretimler yok, olması için çalışacağız. Mesela mobilya üretim yeri Van'da yok. Aslan gibi birkaç işadamı çıkarsa, devlet de teşvikler sunarsa, niçin bu memlekette mobilya üretilmesin? Seçilsek de, seçilmesek de inanın bu kentin kalkınması için gayret göstereceğiz. İşadamı olarak bile kalsak, bu memleketteki yetkililerle bir araya gelip, projelerin hayata geçmesi için çabalayacağız. Bazı fabrikaların Van'da kurulması önemli sermayeler gerektiriyor. En küçük bir un fabrikası kurmak bile, 10-15 milyon TL'den başlıyor. İşadamlarına devletimizin ve hükümetimizin desteği olmalı, onlar da bu memleketin kalkınması için gayret göstermelidir" dedi.

 


     Uzun bir süredir Ak Parti çizgisinde siyaset yaptığını ve 2004 yılında doğan çocuğuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini verdiğini dile getiren Şevgin, "Ben Erdoğan'ın yaptığı çalışmaları takdir ediyorum. Bildiğiniz gibi ben Özal'ı da çok seviyorum. Onun döneminde de önemli çalışmalar yapıldı. Bizler bugün işadamı olarak bu memlekette geziyorsak, Özal'ın payı büyüktür. Geçenlerde Adana, Mersin bölgelerini gezdik, birçok yolun Özal döneminde yapıldığına bir kez daha şahitlik ettik. Şimdi Erdoğan döneminde yapılanların da haddi var, hesabı yok. Bu çalışmaları kimse inkar edemez. Aday adayıyız, bizlere adaylık görevi verilse de, verilmese de kararımız değişmez, çizgimiz değişmez. Partimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.
Şevgin, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.