Sevgi Evlerinde 'Kutlu Doğum' etkinliği

Van Edremit Sevgi Evlerinde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle etkinlik düzenlendi.

VAN 30.04.2014 16:50:47 0
Sevgi Evlerinde
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı olan Edremit Sevgi Evleri Çocuk Yuvasında, Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi.

Programa İl Müdür Yardımcısı Rahim Tunçel, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Macid Mumcuoğlu, Oto Sanayi Cami İmamı Musa Tuci ve Edremit Sevgi Evleri Müdürü Süheyla Saka ve yuvada kalan çocuklar ile sevgi evleri personeli katıldı. Program çerçevesinde ilk olarak yuva çocuklarından oluşan koro Peygamberimizi anlatan ilahiler seslendirdi.

Günün anlam ve önemini anlatmak için bir konuşma yapan Oto Sanayi Cami İmamı Musa Tuci, “Yüce dinimizin sevgili Peygamberi, Müslümanların rehberi ve tüm insanlığın büyük bir hayranlıkla tanıdığı Hz. Muhammed’in (S.A.V.) yeryüzüne teşrifini kutladığımız bir Kutlu Doğum Haftası’na daha ulaşmanın mutluluğu içindeyiz. Bu yıl, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana teması Hz. Peygamber, din ve samimiyet olarak belirlendi. Peygamberimizin merhamet etmeye ve müsamaha göstermeye yönelik insanlığa sunduğu zengin mirastan yararlanmak ve sosyal yapımızda meydana gelen sorunların çözümünde bu değerleri harekete geçirmek hedefimiz olmalıdır. Onu rehber edinen bizler, onun yolunda dostça, kardeşçe, ihlâsla yürümeye devam edelim.” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda çocuklara ve katılımcılara tatlı ve pasta ikram edildi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)