SESLER YÜKSELMEYE BAŞLADI!

HARAÇ VERGİ TEHDİT ŞANTAJ NELER OLUYOR NELER...

VAN 19.08.2014 10:09:24 0
SESLER YÜKSELMEYE BAŞLADI!
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, son zamanlarda Vanlı esnaf ve işadamlarından vergi adı altında haraç istendiğini belirterek, "Aslında örgüt veya örgütü bahane eden bazı çeteler vergi değil, haraç istiyorlar. İşadamlarımız bu konuyu, Van'daki toplantıda Beşir Atalay'a da söylediler. Atalay da söz konusu vergi veya haraç isteyenlere kesinlikle para verilmemesi gerektiğini ifade etti. Ben şu an Van'ı terk etmek isteyen işadamı veya esnaflara şunu söylüyorum. Kesinlikle pireye kızıp yorgan yakmayalım. Ama halkımıza da şunu söylüyorum, bu işadamlarını kaçırtmayalım, onlara moral verelim" diye konuştu.

          Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve yeni yönetimle birlikte gazetemizi ziyaret eden Milletvekili Bilici, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona erdiğini ve Erdoğan'ın ülkenin 12, cumhurbaşkanı seçildiğini anlatan Bilici, "Hareketimizin lideri Köşk'e çıkıyor. Şimdi yeni başbakanın kim olacağı konusunda istişareler yapıyoruz. Büyük ihtimalle Davutoğlu olur. Partimizde başbakanlık yapacak çok sayıda isim var. Hayırlısı ne ise o olsun" dedi. Bilici, Van'a yapılan yatırımlara da değinerek, 12 yılda Van'a 15 katrilyonluk yatırım yapıldığını söyledi.


       Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, teşkilat olarak yeni yönetimi belirlediklerini ve çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Bölge Gazetesi camiasını da ziyaret etmek istedik. Tarafsız ve özellikle kentin faydasına yayınlar yaptığınızı ifade etmek istiyorum. Bu anlamda Bölge Gazetesi'ne teşekkür ediyorum" dedi. 



Van'ın daha önce aldığı yatırımların bundan sonra da alacağını söyleyen Soğanda, "Başbakanımız Van'daki mitingde de söyledi. Köşk'e çıksa bile bu memlekete yapılacak olan yatırımların takipçisi olacağını dile getirdi. İnşallah Van önümüzdeki süreçte güzel çalışmalarla buluşacak. Her ne kadar ilimiz üstünde kara bulutlar olsa da, inanıyorum ki Van'da önemli hizmetler yapılacak" şeklinde konuştu. 

"ERDOĞAN, SÜREKLİ İSTİŞARELERE ÖNEM VERDİ"
Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ise, Meclis'in tatile girdiğini söyleyerek, "Meclis tatile girdi ve bizler de memleketimize gelerek ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bugün de Bölge Gazetesi'ni ziyaret edelim dedik. Bildiğiniz gibi kısa süre önce bir seçim oldu ve bizim hareketimizin lideri Erdoğan ilk turda Cumhurbaşkanı seçildi. Başbakanımız ve seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bildiğiniz gibi sürekli istişarelere önem verir. 2007 yılında cumhurbaşkanı seçimleri olmadan önce sürekli bizlerle istişare yaptı. Ağırlık kendisinin başbakanlıkta kalmasını, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasını istediği için Sayın Erdoğan da bizlere kulak vererek bu doğrultuda hareket etti. Sayın Erdoğan her zaman için kendi partisindeki herkesi dinlemiş ve onların görüşüne büyük önem vermiştir. Bu süreçte de, yeni başbakanın kim olacağı konusunda bizlerle istişare yapıyor. Benim de düşüncem büyük ihtimalle Ahmet Davutoğlu olacaktır. Hayırlısı ne ise o olsun diyoruz" şeklinde konuştu. 



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e kapının kapatıldığı yönündeki eleştirileri yanıtlayan Bilici, "Yıllardır birileri Abdullah Gül ve Erdoğan'ın arasının bozulması yönünde çabalıyor. Boşuna sevinmesinler. Bakın Abdullah Gül halihazırda 28 Ağustos'a kadar cumhurbaşkanıdır. Bir gün öncesinde genel başkan ve başbakan belirlenecek. Gül, ancak 2015 seçimleri öncesi milletvekili olup daha sonra başbakan olabilir. Şunu da söyleyeyim, şu an Ak Parti büyük bir parti ve başbakanlık yapacak çok sayıda isim var. Türkiye'de 10 milyon üyesi olan ve iki kişiden birinin oyunu alan bir partidir. 9 seçimdir kazanan bir hareketten söz ediyoruz. Bu, dünyada eşi ve benzeri az olan bir harekettir. İktidarda olanlar yıpranırlar, ama Ak Parti bu düşünceyi ters-düz etti. İnşallah çok daha iyi hizmetler yaparak, yeni süreçte de halkın gönlünde taht kurulacağına inanıyoruz" dedi. 

"HÜKÜMETİMİZ VAN'A 15 KATRİLYONLUK YATIRIM YAPTI"
Ak Parti Hükümeti'nin 12 yıllık iktidarı döneminde Van'a çok büyük yatırımlar yaptığını dile getiren Milletvekili Bilici, "Van'a, hükümetimiz 12 yılda 15 katrilyonluk bir yatırım yaptı. Van'ın nüfusunun çok çok fazla olduğu şehirlere bile bu kadar yatırım yapılmadı. Hükümetimiz Van'a çok daha fazla ölçüde bir önem veriyor. Bakın 1950 yılından beri yapılacağı ifade edilen Gevaş'taki Kuskunkıran Tüneli bizim dönemde yapıldı  ve bitirildi. Şu müjdeyi de verelim, söz konusu tünelin ikinci bölümü de yapılıyor. Bakın Başkale İlçesi partimize en az oy veren ilçelerden biri olmasına rağmen, gerek devlet eliyle, gerek İller Bankası aracılığıyla hiçbir zaman ayırım yapılmadan oraya yatırım gönderiliyor. Başkale'nin Güzeldere mevkiine 350 trilyon değerinde duble yolu olan bir tünel yapıyoruz. Tarım ve hayvancılıkta bu ilçe vatandaşına her konuda destek olundu. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda her konuda desteklerimiz sürüyor. Bakın Van'ın sağlığına her anlamda katkı sunuldu. Van sağlık alanında bölgenin üssü olma yolunda. Bölge Hastanesi'nin yanında Kalp Damar Cerrahisi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yapımı sürüyor. İlçelerde birçok hastane yapıldı ve yapımı devam ediyor. Bakın Ak Parti öncesi Van'da bir elin beş parmağı kadar ambulans varken, şimdi her ilçede çok sayıda ambulans yapılıyor. Kalıcı ambulans helikopterlerimiz var. Bakın Özalp'ta yeni hastane bitmek üzere. Muradiye'de bir ay içinde hastane hizmete girecek. Çaldıran'da ek hastane inşaatı sürüyor. Çatak'ta hastanemiz yapılıyor. Gürpınar'da hastane yapılması uygun olmamasına rağmen, biz bakanlığa baskı oluşturduk ve şimdi bu ilçemizde hastane inşaatına başlandı. Başkale'deki hastane, bizden önce temeli atılmıştı, depremde hasar gördü. Şimdi bu ilçeye yeni hastane yapılıyor. Bu hastaneler bittiğinde Erzurum'daki hastalar bile Van'a gelecek" diye konuştu. 

"EĞİTİMDE BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILDI"
Van'da deprem sonrası yıkılan okullar yerine üç katı okul yaptıklarını anlatan Bilici, "Halkımız şunu çok iyi bilsin: Cumhuriyet tarihinden bizim dönemimize kadar yapılan okul sayısından çok daha fazla okul, Ak Parti'nin 12 yıllık iktidarı döneminde yapılmıştır. Bakın deprem sonrası Van'da 1030 (binotuz) derslik yıkılırken, biz kısa süre içinde 3500 (üçbinbeşyüz) derslik yaptık. Yani üç katı kadar derslik yaptık. İlimize çok sayıda yeni okul kazandırdık" diye konuştu. 



Van'a yapılan okulların hükümet tarafından değil, büyük firmalar tarafından yapıldığı eleştirilerini de yanıtlayan Bilici, "Biz Van'a okul yapan tüm firmalara ve işadamlarına elbette teşekkür ediyoruz. Ama tüm bu okullar devlete ödenmesi gereken vergilerle yapıldı. Yani devlete vergi olarak verilecek olan bu paralarla, okul yapıldı. Nihayetinde devlet yapıyor. Ama bir kez daha diyorum, bu okulları yapan firmalara teşekkür ediyoruz. Halkımızın aydınlanması açısından bu açıklamayı yapmak zorundaydık" söyledi. 



Van Havaalanı'nın büyütüldüğünü de dile getiren Bilici, "Gönül isterdi ki Van'a çok daha büyük yeni bir havaalanı yapalım. Ama bunlar uzun vadeli çalışmalar. Şu an havalanı uluslar arası standartlara uygun hale getiriliyor" ifadelerini kullandı. 



Bilici, ilk kez kamuoyuna söz konusu açıklamayı gazetemiz aracılığıyla yaptığını belirterek, "Ben ilk kez gazeteniz aracılığıyla şu açıklamayı yapıyorum. Ben yaklaşık bir yıldır Van Gölü'nün korunması ve kollanması ile ilgili bir kanun tasarısı hazırladım. Şimdi onu Meclis'e sunacağım. Nasıl ki Haliç temizlendiyse, Van Gölü'nün de erken müdahale edilerek temizlenmesi için kanun tasarısı hazırladık. İnşallah bu sorunun çözümü için harekete geçeceğiz" dedi.

"BİRİLERİ VERGİ DEĞİL, HARAÇ İSTİYOR"
Bilici, Van'da kendilerine sürekli vergi adı altında birilerinin haraç istendiği yönünde şikâyetler geldiğini, konunun üst düzey isimler tarafından da takip edildiğini belirterek, "Van'da son zamanlarda birçok esnaftan ve işadamından vergi adı altında haraç isteniyor. Vergi denilmesi kesinlikle doğru değildir. Bunun adı resmen haraç. Başbakan Yardımcımız Sayın Beşir Atalay, cumhurbaşkanı seçimleri öncesi Van'a geldiğinde, Rescate Otel'deki toplantıda kendisine sorulan çok sayıda soru, 'Bizden vergi adı altında para istiyorlar, ne yapalım?' sorusuydu. Atalay da kimseye para verilmemesi, böyle bir durumla karşılaşıldığında yetkililere haber verilmesi gerektiğini ifade etti. Çözüm sürecini sabote etmek isteyenler var. Geçenlerde Başbakan bizlerle yaptığı toplantıda da söyledi. Erdoğan, 'Biz çözüm sürecini, birileri menfaat elde etsin diye yapmadık' dedi. Her ne şekilde olursa olsun, örgütün veya örgütü bahane eden belli çetelerin, belli grupların esnaflardan, işadamlarından para istemesi doğru değildi. Bu konu valiliğin ve emniyetin de gündemindedir. Bu bir suçtur. Çözüm süreci var diye, birileri, 'biz buranın ağasıyız, buranın hakimiyiz' düşüncesi içine girmemeli. Devlet yetkilileri çözüm süreci konusunda sürekli uyarılarda bulunuyor. Bu süreci sabote etmek isteyenler var çünkü" diye konuştu. 



Ak Parti Hükümeti kurulmadan önce insanların sadece OHAL'in kalkmasını, başka bir şey istemediğini söyleyen Bilici, "Partimiz iktidar olduğunda sadece OHAL'in kalkmasını isteyenler vardı. Ama çok büyük kazanımlar elde ettik. Bakın 24 saat devlet eliyle Kürtçe televizyon ve radyolar kuruldu. Üniversitelerde Kürtçe enstitüler kuruldu. Eğitim alanında Kürtçe dillerle eğitimin yolu açıldı. Kürt yazarların kitapları yayınlandı. Kürtçe Kur'an meali basıldı. Faili meçhuller son buldu. Kürtçe siyaset yapmanın önü açıldı. Tüm bu özgürlükleri getiren bir hareketin liderinin Van mitingi sonrası neler yaptılar herkes şahit oldu. Elinde Erdoğan logolu bayrak ve Türk Bayrağı olan kişilere saldırdılar. Edremit'te bir arkadaşı gördüm; çenesini kırmışlar. Baygın halde kendisine saldırıp aracını paramparça etmişler. Düşünün bizim kültürümüzde ve inancımızda böyle bir durum yok. Bunu yapanların biraz vicdan muhasebesi yapması lazım. Van'da yaşayan her tür insan var. Herkesin görüşüne saygı duymaları gerekir. Kaldı ki bu bayrak hepimizin bayrağı. Bu bayrağın üzerinde herkesin kanı vardır. Her şeye rağmen ben ümitvarım ve umudumu kaybetmedim. Tünelin sonu görünecektir. İnşallah sorunlar son bulacak. Çözüm süreci ile ilgili kanun çıktı. Yeni adımlar tarih tarih belirlenerek ve aşama aşama yapılacak. İnşallah artık kan dökülmeyecektir. Bazen bize diyorlar ki, 'Siz bunlara çok yüz verdiniz, onlar da şımardı'. Biz onlara, 'Otuz yıllık süre zarfında binlerce insan öldü. Milyarlarca dolar bu ülkenin parası çöpe gitti. O yüzden yeniden savaş ortamının olmaması için sabırlı olmak lazım' diyoruz. Bir dönemler Marksist, Leninist bir devlet kurma hayaliyle ortaya çıkanlar, şimdi aynı çatı altında yaşamak arzusunda olduklarını söylüyorlar. Onlar değişti, ancak bizim politikamız hiç değişmedi. Sadece özgürlüklerin yolunu açtık. Dediğim gibi umutluyuz. Halk da umutlu olsun. İşadamlarımız sakın ola ki, tehditlerle bu memleketi terk etmesinler" ifadelerini kullandı. 

Bölge: Bişar Ulutaş