Sesini duyuramadı, intihar etti

Van'da, kullandığı şahsi facebook hesabından aylar öncesinde intihar edeceğini duyuran 22 yaşındaki bir genç, sonunda evinin çatısına çıkarak intihar etti.

VAN 2.06.2015 09:37:48 0
Sesini duyuramadı, intihar etti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van'da son üç aydır sıklıkla yaşanan ve sayısı 20'yi aşan intihar vakalarına bir yenisi daha eklendi.

Bu kez yaşanan intihar vakasında öne çıkan şey ise, şahsın aylar öncesinde intihar edeceğini adeta haykırıyor olması.

OLAY NASIL OLDU?

Edinilen bilgilere göre, İpekyolu ilçesi, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde oturan 22 yaşındaki Sinan A. isimli genç, geçtiğimiz Pazar akşamı saat 22.30'da evinin çatı katına çıkarak aşağı sarkıttığı iple intihar etti.

Çevredekilerin fark etmesi üzerine ailesine ve güvenlik güçlerine haber verildi. Olay yerinde yapılan incelemede yaşamını yitiren genç, otopsi için Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Cenaze otopsi ardından dün aynı mahallede toprağa verildi.

İNTİHARI DUYURDU

Gencin, intihar edeceğini öncesinde adeta açıkça duyurduğu öğrenildi. 
Gencin, sosyal paylaşım sitesinde kendi açtığı facebook sayfasında yaklaşık bir yıldır, sürekli intihar edeceğini yazması ve intihar ile ilgili değişik yorumlar yayınlaması dikkat çekti.

Genç, intihar etmeden, olayın yaşandığı 31.05.2015 tarihinden 4 saat önce, "intihara saatler kaldı" şeklinde bir paylaşım yaptı.

İLGİNÇ SÖZLER…

Facebook sayfasında yer alan diğer sözler şöyle:

"Son günlerde başımdan geçenleri düşünmeye başladım. Sonra düşünmekten vazgeçtim. Hayat insanı müthiş yıpratıyordu; ya gitmek ya da intihar etmek bunlar için sebebim çok çaresizliğimden gayrı hiçbir kabahatim yok. Bazen intiharlar iyi geliyor; bazen de depresyonda olup olmadığımdan emin değilim. Yani, mutsuz değilim. Ama mutlu da değilim. Gün içinde espriler yapıp gülebiliyorum. Fakat bazı geceler yalnız kaldığımda, nasıl hissedildiğini unutuyorum...
Peki kaç intihar yeter, bendeki sizi öldürmeye bu gece bir daha deneyelim bu son olsun; artık kalbim çok yoruldu uyumak istiyor.............
Kendini intiharla tatmin eden insandan korkun. Zira sizi de öldürmekten çekinmeyecektir."

SON SÖZLERİ

Sinan A.'nın, en son intihar etmeden 2 saat önce şahsi sayfasında paylaştığı sözleri de, şunlar oldu:
"Dünya size kalsın, yalanlar size kalsın, sahtekârlıklar size kalsın, dostluklar size kalsın, aşklar size kalsın, duygular size kalsın, düşünceler size kalsın, nasihatler size kalsın..."

İKİ KİŞİ DAHA İNTİHAR ETMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta içinde biri İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi'nde, diğeri de Özalp ilçesi Aşağı Sağmalı mahallesinde olmak üzere çocuk sahibi iki kadın daha intihar etmişti.

Böylece, Van'da, bir hafta içinde 3 kişi intihar etmiş oldu. Son üç ayda peş peşe meydana gelen intihar vaklarının sayısı da 20'yi aşmış durumda.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı