Şenlik Başlıyor !..

Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 14. Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları şenliği 23 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Şenlik programı hakkında bilgi veren Van Devlet Tiyatrosu M?

VAN 21.04.2015 21:42:57 0
Şenlik Başlıyor !..
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

"Her okul bir tiyatro olsun" düşüncesiyle 14 yıl önce başlatılan Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği, bu yıl 23 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenecek. Şenlik depremde zarar gören Van Devlet Tiyatrosu binasının yanında kurulan 'Çadır Tiyatro'da ' yüzlerce tiyatro severin katılımıyla gerçekleşecek. Bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Demet Boci, 14.'sü düzenlenecek olan tiyatro şenliğine ilişkin bilgiler verdi.

“AMACIMIZ HER ZAMAN ÇOCUK”

“Amacımız her zaman çocuk olmuştur”diyen Boci,”Bugüne kadar binlerce imkânı olmayan çocuğumuza tiyatromuzu götürmüş bulunmaktayız. Bu yıl 14.’sü düzenleyeceğimiz Devlet Tiyatroları Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği kapsamında 3 farklı bölge tiyatromuzun 4 farklı oyunu ayrıca 4 özel tiyatronun 4 farklı oyunu minik izleyicilerimizle buluşacak. Tiyatromuzun bahçesine konser ve tiyatro gösterileri için bir platform kurulacak ve bu platformda 3 farklı konser düzenlenecek. Biri çocuklar için ikisi de gençler için. “Sokakta Sanat” adı altında açılış günümüz 23 Nisan’da her köşe başında bir sanatçımız sanatını icra edecek. Ayrıca şenliğimizde kukla ve oyunculuk atölye çalışmaları yapılacak”diye konuştu.

“BİZ ZATEN BİZ İSTEMİYORDUK !..”

Yaklaşık 3.5 yıldır tiyatro binası olmayan Van'da oyunlar çadırda sergileniyor. Gazetemizin de defalarca gündeme getirdiği konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde nihayet adım atılmış ve onarım kararı verilmişti. Onarım kararını değerlendiren Boci,”Zaten mevcut Van Devlet Tiyatro binasının yıkılmasını istemiyorduk” dedi.

 Bürokrasi problemlerden kaynaklı bir gecikme yaşandığına dikkat çeken Boci, şunları kaydetti:

“ Önümüzdeki ay tadilat başlıyor. Bu duruma en çok üzülen bizleriz. Yeni bir binanın yapılmasını biz zaten biz istemiyoruz. Van Devlet Tiyatrosu, Türkiye’de yapılmış en iyi iki tiyatrodan biridir. Dolayısıyla bu yıkıldığında yerine yapılacak olan bina emin olun hiçbir şekilde bu kadar donanımlı olmayacaktır. Yeni yapılan tiyatro binalarını görüyorsunuz. Hepsi çok zayıf. Bu tiyatro binası ayrıca Van için yeterli. Tiyatro için bir salon yetiyor. Fakat Van kocaman bir şehir oldu. Birçok etkinlik oluyor. Bu etkinlerin hepsi çadırda yapılmaya çalışılıyor.Bu nedenle bu konuda en muzdarip olan da biziz.”