“ŞENGAL'E, KOBANİ'YE SELAM DURACAĞIZ“

AK Parti'nin Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan,yapılan aday tanıtım mitinginde yaptığı konuşmada 'Biz Kürt oğlu Kürdüz. İnkar ve asimilasyona son diyen bir davanın neferleriyiz' dedi.

VAN 18.04.2015 18:11:48 0
“ŞENGAL
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

AK Parti Van İl Örgütü, 7 Haziran genel seçimlerine katılacak milletvekili adaylarını düzenlediği mitingle halka tanıttı.

Beşyol'taki parti binası önünde yapılan mitinge, adaylar, Burhan Kayatürk, Ömer Çaha, Nahide Hakan, Faruk Alpaslan, Hamdullah Şevli, Özge Burak Değer, Yakup Aladağ ve Nizamettin Ağar katıldı.

Mitingi Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, AK Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve İlçe Örgütü başkanları da katıldı. Mitinge beklenenin altında partilinin katılım sağlaması dikkat çekti.

"ŞENGAL'E, KOBANİ'YE SELAM DURACAĞIZ"

İlk konuşmayı yapan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, 7 Haziran seçimlerinde iddialı olduklarını belirterek, 8 Haziran sabahı Şengal'e, Kobani'ye ve Filistin'e selam duracaklarını söyledi.

Soğanda'nın ardından AK Parti Van Milletvekili adayları gelen kitleyi selamları ve birer kısa konuşma yaparak kendilerini tanıttılar.

"KÜRT OĞLU KÜRDÜZ"

4. sıra adayı Faruk Alpaslan da dikkat çekici bir konuşma yaptı. "Biz Kürt oğlu Kürdüz" diyen Alpaslan, şunları söyledi:

"İnkâr ve asimilasyona son diyen bir davanın neferleriyiz. Her zamankinden daha çok birlik ve beraber olmaya ihtiyacımız var. Aydınlık bir Türkiye ve dünden daha gelişmiş bir Van için çalışacağız. Kan ve gözyaşına son vermeye geliyoruz. Gençlerimizin, kadınlarımızın işe, istihdama ihtiyacı var. Biz dışarıdan gelen neferler değil bu toprakların çocuklarıyız. Bu nedenle sorunlara hâkimiz."

ANAYASA DEĞİŞMELİ

Anayasanın değişmesi gerektiğinin de altını çizen Alpaslan, "Kardeşliğimizin pekişmesi için bu anayasanın değişmesi gerekir. Bu nedenle bunu yapacak olan tek parti de AK Partidir. Bize taş atanın elini tutacağız, ayağını öpeceğiz. Gelin bu sorunu birlikte çözelim diyeceğiz" diye kaydetti.

'OTOBÜSE TAŞ' YAKINMASI

Bu arada seçim otobüsü bir grubun yumurtalı protestosu ile karşılaştı.

Burhan Kayatürk de, seçim otobüslerine taş atıldığını iddia ederek, şunları dile getirdi:

"Bugün çok sakin bir konuşma yapmak istedim. 'Bunlarla barış içerisinde bir yarış olsun' dedik. Siz kendinizi benim yerime koyun. Eğer sizin kadın kolları il başkanınızın ve bir parçanız olan eşinizin olduğu cama kocaman taşlar geliyorsa ve o camları paramparça ediyorlarsa ve o taşlar içeri giriyorsa sizin elbette ruh halinizde bir değişiklik olacak. Bunlar Van'a yakışmıyor. Bunların yapılmaması lazım."