Şen: 79 il Kılıçdaroğlu'nu destekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Cemal Şen, 5-6 Eylül'de Ankara'da yapılacak olan olağanüstü kurultayda 79 il teşkilatının Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini söyledi. Şen, son zamanlarda Irak ve Suriye şehirler

VAN 28.08.2014 11:50:51 0
Şen: 79 il Kılıçdaroğlu
Tarih: 01.01.0001 00:00


CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, CHP'nin 78 İl Başkanı olarak Nevşehir Kapadokya'da kampta toplantı yaptıklarını belirterek, Kılıçdaroğlu'na 79 il teşkilatının destek sunduğunu ifade etti. 
Şen, seçim sonrası bazı milletvekillerinin kurultay çağrısı yapması üzerine Kılıçdaroğlu'nun kurultaya gitme olanağı sağladığını söyleyerek, "Bildiğiniz gibi cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası, bazı milletvekilleri Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun başarısız olduğu gerekçesiyle kurultay çağrısında bulundu. Normalde 600 delegeden fazla kişinin imzasını alıp kurultay yapmaları gerekiyordu. Ama Sayın Kılıçdaroğlu onların o kadar imza alamayacağını biliyordu ve bunu beklemeden demokratik bir tavırla olağanüstü kurultayın yapılmasına olanak sağladı" şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NA BÜYÜK BİR DESTEK VAR"!
Kılıçdaroğlu'na çok büyük bir desteğin olduğunu ifade eden Cemal Şen, "Bizler geçen hafta Nevşehir'de il başkanları olarak kampta bir araya geldik. 78 il başkanı ve hasta olduğu için kampa katılmayan Düzce İl Başkanı Müjgan Çakman'la birlikte 79 il başkanı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz. Sadece Yalova ve Isparta il başkanlığı Muharrem İnce'yi destekliyor" dedi.


Muharrem İnce'nin, 'Kılıçdaroğlu tüzüğü değiştirirse yüz oy bile alamaz' ifadesinin şık olmadığını söyleyen Şen, "Kılıçdaroğlu'na birçok teşkilat destek veriyor. Kılıçdaroğlu'nun yüz oy mu, bin oy mu alacağını 5-6 Eylül'de göreceğiz. Benim tahminim 900'ün altına düşmez" şeklinde konuştu. 
Gündeme dair soruları da yanıtlayan Şen, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olduktan sonra iyi işler yapmasını umduklarını söyleyerek, "Dışişleri Bakanı iken Sayın Davutoğlu çok iyi bir politika yürütemedi. Umarım Başbakan olduktan sonra iyi işler yapar. Bildiğiniz gibi komşu ülkelerde büyük sıkıntılar var. Biz her gün tedirginlik yaşıyoruz. Umarım Davutoğlu ülkeyi iyi yönetir. Çok da fazla yorum yapmam doğru değil" ifadelerini kullandı.

"DEPREMZEDE HALKA GEREKLİ DESTEK VERİLMEDİ"
Seçim öncesi siyasi parti başkanlarının katıldığı toplantıda da devletin depremzede vatandaşlara gerekli desteği sunmadığını belirten Şen, bir kez daha aynı görüşünü dile getirdi. Şen, "Bildiğiniz gibi bu kent 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde iki büyük deprem yaşadı. İnsanlar büyük perişanlık yaşadı. Ölümler oldu, yaralanmalar oldu, yıkımlar sonucu on binlerce, yüz binlerce vatandaş mağdur oldu. Devlet niçin vardır? Halkın sosyal güvencesi için vardır. Deprem sonrası devletin evi yıkılana, sosyal devlet anlayışı kapsamında, konut yapıp ücretsiz vermesi gerekiyordu. Bizler defalarca Van'ın olağanüstü hal bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledik. Ama bu olmadığı gibi depremzede vatandaşa çok pahalı fiyata konut satıldı. Bakın konutların yapıldığı alanlar hazine arazisi. Bayındırlık birimleri ortada, bu konutlar en fazla 42-46 bin TL'ye mal olur. Ancak kalitesiz malzemelerle yapılan konutlar çok pahalı fiyata vatandaşa satılmıştır. Konutların yapıldığı yerde bir sağlık tesisi yok. Binlerce konutun yapıldığı bölgede bir tane spor tesisi yok. Çok kötü ve kalitesiz kömürler, çok pahalı fiyata satılıyor. Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin muhtaçlara verdiği kömürün benzeri, kaliteliymiş gibi tonu 850 TL'ye depremzedeye satılıyor. Bu, kesinlikle doğru değil. Yine konutların yapıldığı yollar, Başbakan gelecek diye oldukça aceleye getirilmiş, her gün kazalar oluyor. Bizler bunun takipçisi olacağız ve inşallah bu sorunların çözümüne katkı sunacağız" ifadelerini kullandı. 


Irak ve Suriye şehirlerinde IŞİD denen örgütün yaptığı katliamlara değinen Cemal Şen, "Bildiğiniz gibi İslam adı altında bir çete, bir terör örgütü, IŞİD ortaya çıktı. Şengalde, Rojava'da, Kerkük ve Musul'da Kürt, Türkmen, Arap her ırktan insanı öldürüyor. Çok büyük zulümler var. Bizler mutlaka oradaki halklara destek sunmalıyız" ifadelerini kullandı.


      Bölge: Bişar Ulutaş