SELVİ: IŞİD’İN BABASI AMERİKA, ANNESİ…

ABD İSLAM DÜNYASINDA IŞİD ÜZERİNDEN DİZAYN YAPMAYA ÇALIŞIYOR’

VAN 24.10.2014 11:59:42 0
SELVİ: IŞİD’İN BABASI AMERİKA, ANNESİ…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, IŞİD’in babasının ABD, annesinin ise Esed yönetimi olduğunu söyledi. Selvi, ABD’nin IŞİD üzerinden İslam dünyasında yeni bir dizayn yapmaya çalıştığını ifade etti.
Timetürk
Elif Çakır’ın sunduğu Söz Bitmeden programına Yeni Şafak Gazetesi Yazarı ve gazetenin Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi konuk oldu. Selvi programda çok çarpıcı tespitlerde bulundu. Programda önce çözüm sürecini sabote etmeye yönelik Kobani bahanesiyle provokasyonların perde arkasını paylaştı.
Selvi; “7 Ekim gecesi Öcalan’dan Selahattin Demirtaş’a gelen 1 sayfalık mesajın önemli olduğunu düşünüyorum. Öcalan, ‘sokaklara çıkarmayın. Çünkü sokaklar tekin değildir, provokasyona açıktır’ mesajını vermişti. Ne yazık ki, sokaklara çıkardılar ve provokasyonlar oldu.’ ifadelerini kullandı.
‘KANDİL, GENÇLİK YAPILANMASINA TALİMAT VERDİ, KATLİAM OLDU’
Abdulkadir Selvi programda Kobani olaylarının katliama nasıl dönüştüğünü de anlattı. Selvi şunları kaydetti; “Aslında Kobani bahane edilerek provokasyonlar olmadı. Kandil’in gençlik yapılanmasına verdiği talimatla katliamlar oldu. Çözüm sürecinin çok ciddi bir şekilde uluslar arası bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu gördüm. Bundan dolayı da biraz telaşlandım. 1. Çözüm süreci Oslo ile birlikte kesintiye uğradı. 2. Çözüm süreci başlatıldığında üçüncü ülkeler devre dışı bırakıldı. Çünkü onlar devrede olduğunda aynı zamanda sabote etme güçlerini ellerinde bulunduruyorlardı. Bizim çözüm sürecini başlattığımız andan itibaren Kandil’e ‘Türkler sizi aldatır biz devrede olalım’ diye ABD’nin müracaat ettiğini biliyoruz. Hatta Amerikalılar ile paralel olan bazı Türk gazetecilerin de müracaat ettiğini biliyoruz. O nedenle onlar bir yerden bu sürece dahil olmaya çalışıyorlardı. Olamayınca da bu kez olaylar ve provokasyonlar çıkartarak bu sürece dahil olmaya çalıştılar.”
‘PKK ÜZERİNDEN TÜRKİYE’Yİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMAK İSTİYORLAR’
ABD’nin Kobani üzerinden Türkiye’yi karıştırmak için bir plan yaptığını iddia eden Abdulkadir Selvi, Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak istendiğinin altını çizdi. Selvi, “Önce Kürtleri oradan tasfiye ettiler, 5-6 bin Kürt bugün Barzani bölgesinde Kobani ve Rojava’nın olduğu kantonlardan geldiler. Kürt lideri öldürdüler, Kürtleri sindirmek için Esed yönetimiyle iş birliği yaptılar hala da rejimle açıktan bir mücadeleye girmiyorlar. Özgür Suriye Ordusu’nun yardımını da o açıdan kabul etmiyorlar. Her şeyleriyle yalan söylüyorlar. Ne istedikleri belli: ‘İstedikleri Kobani’yi bahane ederek Türkiye’yi karıştırmak, Suriye’deki ateşi Türkiye’ye taşımak istiyorlarama bunu yaparken de PKK’nın tabandaki örgütlenmesinden yararlanarak Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Bu da Amerikan planıdır” dedi.
‘ABD İSLAM DÜNYASINDA IŞİD ÜZERİNDEN DİZAYN YAPMAYA ÇALIŞIYOR’
Abdülkadir Selvi IŞİD’in nasıl doğduğuna ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde de bulundu. Selvi, IŞİD’in babasının ABD olduğunu ifade etti. Selvi; “Sünniler, Sünni Araplar Irak ve Suriye’de eşit olarak temsil edilmediği sürece bu sorunun bitmeyeceğini daha o zaman Türkiye kendilerine anlatıyordu. Kabul etmediler. Bu Süreçten IŞİD gibi bir yapıyı ortaya çıkardılar. IŞİD’in iki mimarı var. IŞİD’in babası Amerika, Annesi Esed yönetimidir. IŞİD Suriye rahminde doğdu. Irak’ta geldi etkili oldu. Çünkü Irak’ta dışlanan Sünni Araplar var. Bunların bel kemiğini Saddam ordusu oluşturuyor. Şimdi yıllarca El-Kaide üzerinden İslam dünyasını dizayn eden ABD, bu kez de IŞİD üzerinden yeni işgaller, yeni kargaşalar yeni dizayn yapmaya çalışıyor bence işin özü budur.” Şeklinde konuştu.
‘ÇÖZÜM SÜRECİNİN DE BİR GÜVENCESİNİN OLMASI GEREKİYOR’
Programda yeni iç güvenlik yasasının içeriğini de yorumlayan Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, çözüm sürecinin güvencesinin olması gerektiğinin altını çizdi. Selvi; “Maskeli bir insan oraya yoldan geçenlere çiçek vermek için çıkmıyor. Bir suç işlemek için çıkıyor. Molotof kokteyli atanlara ne diyeceksiniz? Serap kızımız 18 yaşında İstanbul’da belediye otobüsüne atılan molotof kokteyli ile yanarak hayatını kaybetti. Molotof kokteylinin bir patlayıcı olarak sayılmasına kim karşı çıkabilir ki? Polise 24 saat gözaltı ve dinlemeler konusunun üzerinde biraz daha tartışılması gerekiyor. Çözüm sürecinin de özgürlüklerin de bir güvencesinin olması gerekiyor.”
‘MUHALEFETİN SİVİL CUMHURBAŞKANLARI İLE ARASI HİÇBİR ZAMAN İYİ OLMADI’
Abdülkadir Selvi yeni Cumhurbaşkanlığı binasında yapılacak olan 29 Ekim resepsiyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Selvi şu ifadeleri kullandı: “Çankaya bir simge ama bizim tarihimizde Çankaya çok da olumlu bir simge değildi. Artık yeni Türkiye ile birlikte eski Türkiye’nin sembollerinin de kapatılıp, yeni Türkiye’nin kendi sembollerini üreterek başlaması gerekiyor. Recep Tayyip Erdoğan siyasete girdiği andan itibaren kendi değerlerini siyasete ve devlet yönetimine kazandırıyor. Çok da doğru yapıyor. Yani biz Ankara’da konuk gelen yabancı devlet başkanlarının sokakta yapılan törenlerle karşılandığı bir ülkeyiz. Bunu da hak etmiyoruz. Kudretli Türkiye’ye yakışan yeni mekanlara ihtiyaç var. Dolayısıyla yeni binanın yapılmış olmasını çok yerinde buluyorum. Muhalefet partileri resepsiyona gelmeyeceklermiş. Zaten sivil cumhurbaşkanları ile muhalefet partilerinin arası hiçbir zaman iyi olmadı. Buna da şaşırmamak gerekir”
.iktibasdergisi.