Selahaddin Eyyübi Parkı hizmete açıldı

Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce 9 bin m2 alan üzerine yapılarak Tuşba ilçesine kazandırılan ‘Selahaddin Eyyubi ParkI’ Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin katılımları ile halkın hizmetine açıldı.

VAN 26.08.2016 10:05:39 0
Selahaddin Eyyübi Parkı hizmete açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Tuşba İlçesi İstasyon Mahallesindeki Selahaddin Eyyubi parkının açılışına; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, AK Parti Van Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı, Bölge, il ve ilçe müdürleri ile Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti Van il Başkanı Zahir Soğanda, Ak Parti İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Parti Mensupları ile Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda Tuşbalı katıldı.

    Düzenlenen açılış programında açılış konuşmasını yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; programa katılanlara teşekkür etti.

 

    “BURASI DAHA ÖNCE ÇÖPLÜK ALANDAN İBARETTİ”

    Başkan Özgökçe, daha önce bir çocuk parkının bile yapılmadığı mahalleye çok güzel bir park yapmanın gururunu yaşadıklarını anlatarak, “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün çalışmaları İle yaptığımız Selahaddin Eyyubi Parkı buraları bir cennet bahçesine dönüştürdü. Bu alan daha önce mezbelelik ve tamamen çöplük bir alandan ibaretti. Her yağmur yağışında okulun çevresi ve mahallenin orta alanı adeta gölete dönüşüyordu. Mahalleli her yağmurdan sonra okula çocuklarını gönderemediklerini ve o bölgede geçemediklerini bize bildiriyorlardı. Biz Tuşba Belediyesi olarak bu çöplük ve mezbelelik alanı hamd olsun modern ve mükemmel bir park alanına dönüştürdük. Bugün bu mükemmel parkımızın açılışını yapmak üzere burada olan çok kıymetli Gümrük ve Ticaret Bakanımız sayın Bülent Tüfenkçi ile birlikte AK Parti Van Milletvekillerimiz Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve muhterem konuklarımız ile Parkımızın açılışını yapacaklardır. İnsanlarımız için sağlık ve huzurla istifade edebilecekleri, memleketimizin kardeşliği ve barışı adına güzel bir ortam oluşturduk. Hepiniz bu güzel alana bu güzel parka hoş geldiniz safalar getirdiniz. Evet burada AK Belediyeciliğin en güzel bir örneği olarak memleketimize hizmetin, barışın ve kardeşliğin en güzel meyveleri olan bu alanları oluşturmak adına başta 'Selahaddin Eyyübi' parkımız olmak üzere çok güzel parklar kazandırdık. İnşallah çalışmalarına devam ettiğimiz 'İskele Sahil' bandımızda da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği Başkan da olan sayın Yusuf Ziya Yılmaz'ın destekleriyle, çok amaçlı güzel bir salonumuzu Van'ımıza kazandıracağız. Biz hizmet için varız, Biz Belediyecilikte önderimiz olan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi biz bu memleketin hizmetkarlarıyız. İnşallah muhabbet şehri olan Van'ımız ve Tuşba'mız insanlarına en güzel hizmetleri en güzel projeleri kazandıracağız. Bizler bu projeleri yaparken ve hazırlarken aynı zamanda insanlarımıza ve memleketimize yapılacak olan projelerinde önünü açıyoruz. Ben tekrar günün bu saatinde bu güzel ilimizde bu güzel parkın açılışında aramızda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum”  ifadelerini kullandı.

 

    BAKAN TÜFENKÇİ: VANLILARA HAYIRLI OLSUN!

    Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi ise, Sellahaddin Eyyübi Parkının tüm Vanlılara ve Tuşbalılara hayırlı olması temennisinde bulunarak, Tuşba Belediyesinin Tuşbalılara yaptıkları bu güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

    Konuşmaların ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı sayın Bülent Tüfenkçi, AK Parti Van Millettekileri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğulu, Bölge İl ve ilçe Müdürlükleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları ve Oda Başkanları, Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe ile diğer misafirler parkın içerisini gezerek vatandaşlarla bir araya geldiler. Açılış töreni Tuşba ilçe müftüsü Zahit Demirel tarafından okunan Kuran tilaveti ve dua'nın ardından kesilen kurdele ile tamamlandı.

    Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce yapılan Selahaddin Eyyubi parkı, 9 bin m2 alan üzerine oturtulmuş, 7 bin m2 yaşam alanı, 2 bin m2 yeşil alan olarak inşa edilmiştir. Yapılan parkta 900 m koşu ve yürüyüş yolu bulunurken, Van Gölü İnci Kefali figürlü anıt ve sergi meydanlarına sahip bir park olarak halkın hizmetine sunulmuştur. Göz alıcı bir güzellik sunan Selahaddin Eyyubi parkında Osmanlı mimarisi ile yapılmış çeşme ve çardaklar ile tarihi ve kültürel değerlerin modernize edilerek işlendiği görülmekte, bununla birlikte, çocuklar için müzikli ve yüksek kuleli çocuk oyun alanları,  modern kent mobilyaları bulunmaktadır. İnsan sağlığı ve sporun düşünüldüğü Selahaddin Eyyubi Parkında fitness, spor aletleri,  basketbol, voleybol ve futbol sahaları ile bir spor komplekside halkımızın hizmetine sunulmuştur. Modern oyun aletleri ve yeşil alanları ile ayrı bir güzelliğe sahip olan Selahaddin Eyyübi parkı;  bisiklet park alanları, mescit ve satış büfelerinin de içinde bulunduğu, halkın her türlü ihtiyacını giderebileceği bir yaşam alanını ve yanı başındaki Polatoğlu İlköğretim okulu ve Zambak Ana Okulu için çok önemli bir sosyal ve kültürel oyun alanı yanında spor ve oyun alanı  olarak hayata geçirilmiştir.

    Yapılan açılış programın ardından Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından vatandaşlara ikramlarda bulunularak, park hakkında bilgiler verildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi