Selahaddin E. Çakırgil STAR’da...

Türkiye’de çok şey değişmiş

VAN 30.08.2015 10:46:42 0
Selahaddin E. Çakırgil STAR’da...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

12 Eylül 1980 Darbesi sonrasında yurt dışına çıkıp, 35 yıl ülkesine hasret yaşayan Selahaddin Eş Çakırgil, Türkiye’ye döndükten sonra STAR Medya ailesine katıldı.


Selahaddin E. Çakırgil STAR’da...

12 Eylül 1980 Darbesi ardından ülke dışına çıkmak durumunda kalan, 28 Şubat süreci ve devamında da hayatını, 35 yıl boyunca farklı ülkelerde geçirmek zorunda bırakılan Selahaddin E. Çakırgil, Türkiye’ye döndükten sonra STAR Medya ailesine katıldı. Çakırgil, yazılarını ‘sıradan Müslüman’ gözüyle yazacağını belirtiyor.  8 ay önce Türkiye’ye dönen Çakırgil, 28 Şubat sürecinde açılan davada ‘Kudüs Kurtuluş Ordusu’ adında bir örgüt kurma suçlamasıyla takibat altında tutuluyordu. Çakırgil, bugün 12 Eylül davasının da müdahilleri arasında yer alıyor. Dünyaya bir  ‘Müslüman’ olarak bakmaya çalıştığının altını çizen Çakırgil, Star Gazetesi’ndeki yazılarında Türkiye’de, dünyanın diğer coğrafyalarında ve Müslüman dünyasında yaşanan sıcak gelişmeleri belli bir dünya görüşü çerçevesinde ele alacağını söyledi.

Erdoğan’dan nefret ediyorlar

Hiçbir partiye bağlılığının olmadığının altını çizen Çakırgil, “Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, onun çevresindeki çekirdek kadroyu genel hatlarıyla kendi değerlerime en yakın insanlar olarak görüyorum’ diyor ve ‘Halkımızın aslî değerlerine  saygılı olan, o değerler içinden yetişmiş ekip olarak gördüğüm kadroların başarılı olmasını diliyorum” diye ekliyor.  Özellikle Erdoğan’a karşı beslenen düşmanlıkların, Erdoğan’ın içinde yetiştiği değerlere bağlı olmasından kaynaklandığını belirten Çakırgil, “Sadece bir ülke içinde değil, dünyada da bu böyle.. Önceden onun için, ‘çok karizmatik bir lider’ denilirken, şimdi hakkındaki  yalan-yanlış yığınla haber ve yorumlarla dünya çapında karalama kampanyalarıyla yıpratmaya çalışıyorlar” dedi.

Türkiye’de çok şey değişmiş

Baskılardan ve hakkında isnat edilen suçlardan dolayı ömrünün 35 yılını yurt dışında geçirmek zorunda bırakıldığını hatırlatan Çakırgil, aradan geçen 35 yıldan sonra Türkiye’ye döndüğünde özellikle son 12 yıl içinde hemen her alanda çok büyük olumlu değişikliklerin  gerçekleştiğini belirtti. Çakırgil,  “Türkiye’yi önemli bir merhale kat etmiş bir şekilde buldum. İnsanların kendilerini kendi kültürel değerlerine bağlı olarak geliştirmek alanında önlerine geniş bir ufuk açıldığını, düşünce özgürlüğünün sadece kendilerini ‘elit’ sayan bir küçük sosyal kesim için değil, geniş halk kitleleri için de  geliştirildiğini gördüm. Halk, artık devleti  geçmişte olduğu gibi bir korku kaynağı olarak görmeyip, kendisine hizmetler sunan bir yönetim mekanizması olarak bakıyor” dedi.