'Şehir Stadı Bardakçı'ya yapılamaz'

Van'da şehir stadının şehirden 35 kilometre uzakta bir köyde yapılmasının düşünüldüğünü anlatan Van Futbol İl Tertip Komitesi İkinci Başkanı Çetin Atacan, duruma sert tepki gösterdi. Atacan, 'Van'dan çok uzak bir köye, nasıl sta

VAN 18.09.2014 12:20:15 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Son 4-5 yıldır Van'da yeni ve modern bir şehir stadının yapılacağı konuşulurken, önceki gün Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci'nin 'Şehir Stadı Bardakçı'ya yapılacak' açıklaması, birçok spor kamuoyu tarafından hayretle karşılandı. Spor kamuoyu, şehirden çok uzak ve anlamsız bir bölgeye şehir stadının yapılacağının düşünülmesinin, kendilerini kuşkulandırdığını belirtti. Gazetemize açıklamalarda bulunan Van Futbol İl Tertip Komitesi İkinci Başkanı Çetin Atacan, "Birilerine arsa peşkeşi mi söz konusu?" diyerek, kuşkularını dile getirdi.


"YAPSINLAR DA GÖRELİM, PROTESTO EDECEĞİZ"
Van'da özellikle deprem sonrası bir sezon kapalı kalan şehir stadı, daha sonraki sezonda açık tribünlerin yıkılması ve 2 yüz kişilik portatif tribünlerde taraftarların maç izlemesi ile gündeme gelmişti. Yaklaşık üç yıl sonra kale arkası tribünlerin sağlam olması ile gündeme gelen şehir stadının tamamen yıkılacağı, Bostaniçi ve Edremit gibi bölgelere yapılacağı konuşulmuştu. Milletvekili Fatih Çiftci'nin son açıklaması ile, söz konusu yeni stadın, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin arkasında bulunan Bardakçı Köyü'ne yapılacağı gündem konusu oldu. Çiftci'nin açıklamasına en büyük tepkiyi Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri ve Van Futbol İl Tertip Komitesi İkinci Başkanı Çetin Atacan gösterdi. Atacan, "Yapsınlar da görelim. Biz protesto edeceğiz ve oradaki stada gitmeyeceğiz" dedi. 



"Bardakçı'ya, Van'dan çok uzak bir köye nasıl stat yapılır? Ben hayret ediyorum" diyen Atacan, "Memlekette yer mi bitti? Yazık, günahtır bu memlekete. Tamam, ilimize stat yapılması çok iyi. Ama doğru dürüst bir yere yapısın. Mevcut stadın yeri ne olacak? Kimlere peşkeş çekilecek? Biz bundan kuşku duyuyoruz. Mevcut stadın yeri 55 dönümlük bir yerdir. Değerlendirilebilir. Bakın Allah aşkına bu memlekete stat yapılması düşünülüyor, ama kimsenin görüşü alınmıyor. Biz ömrümüzü spora verdik. Ben tam kırk yıldır sporun içindeyim. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteriyim aynı zamanda. Ama kimse gelip bize, 'stadı nereye yapalım?' diye sormuyor. Bize üvey evlat muamelesi yapılıyor. Bu memlekette Türkiye Futbol Federasyonu vardır. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu vardır. Futbol İl Temsilciliği, Hakemler Derneği, Gözlemciler Derneği vardır. Çok sayıda spor kulübü ve dernekler vardır. Gelip bir sorsunlar bize. Bizim de fikrimizi alsınlar. Biz 25-30 kulübün başında olan bir federasyonuz. Yazık-günahtır. Kurumların da üstüne düşeni yapmasını istiyoruz. Sporu biz yapıyoruz, başkaları bundan faydalanıyor. Gelsinler bizim de düşüncemizi alsınlar. 'Efendim falan yere biz stat yapacağız' diyorlar. Yap bakayım nasıl yapıyorsun. Biz gitmiyoruz oraya. Protesto edeceğiz" diye tepki gösterdi. 


"AMATÖRE GEREKEN İLGİ GÖSTERİLMİYOR"
Van'da geçmiş yıllara oranlar amatöre bir türlü gerekli ilginin gösterilmediğini anlatan Atacan, "Kulüplerimizde yöneticilerin eksikliği söz konusu. Van'da 24 tane amatör takım var. Bundan 30-35 yıl önce bile 32-35 takım vardı. Batı'da bazı şehirlerde 400-500 amatör takım var. Van'da ise bazı ailelerde büyük sıkıntılar var. Baba çalışmıyor, çocuğunu işe gönderiyor, çocuğu çalışıyor. Halbuki gençler o yaşta spor yapabilirler. Toplum spora yönelmeli" dedi. 


20 Eylül Cumartesi günü U-15 Gençler Ligi'nin başlayacağını ve sadece 6 takımın oynayacağını söyleyen Atacan, "U-15Erciş Gençlik Belediyespor, Erciş 1 Nisan, Sportif Tuşba, DSİspor, Muradiye İkinisan takımları oynayacak. Takımlarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu. 
Birinci Amatör Lig'in 11 Ekim'de başlayacağını anlatan Atacan, "Bu sene bir yenilik getirdik. Birinci Amatör'den BAL Ligi'ne çıkacak takım, iki grubun birinci ve ikincilerinin play-off oynaması sonucu belirlenecek" şeklinde konuştu. 


Kurum takımlarının kendilerine tesis yapması gerektiğini de sözlerine ekleyen Çetin Atacan, "Fakat zaman zaman bakıyoruz bir kurumun müdürü değişiyor ve spora destek vermiyor. Yakında bazı kurum takımları da kapanırsa şaşmayız. Yazık günah, ne diyelim. İnşallah ilimizde spor ölmez" ifadelerini kullandı
           Bölge: Bişar Ulutaş