SEÇMEN SEÇİMİNİ YAPTI

A.HELİM ALMALI YAZDI...

VAN 31.03.2014 13:42:06 0
SEÇMEN SEÇİMİNİ YAPTI
Tarih: 01.01.0001 00:00

SEÇMEN SEÇİMİNİ YAPTI
Türkiye yerel yönetim temsilcilerini belirlemek için sandık başına gitti. Büyük koalisyonun tüm çalışmalarına rağmen doğu ve güneydoğuda istediği sonucu alamadılar, buralardaki sonuç (CHP, MHP ve paralelciler) açısından hüsranla sonuçlandı. Barış süreci kazandı, bu sürecin iki aktörü AK Parti ve BDP bu koalisyona geçit vermedi, darbeci anlayışa dur dedi. Van'da büyük bir katılımın olduğu seçimi Bekir Kaya ikinci kez göğüsleyerek uzun yıllardır Van'da kırılmayan bir rekoru da kendi alanında kırarak yeniden belediye başkanlığını kazandı.
Başbakanın Osman Gülaçar'ı aday göstermesinden sonra AK Parti teşkilatındaki birçok ismin memnuniyetsizliği dışa vurmuştu. Doğrusu içeriden hançerleneceğini hiç düşünmemiştik. Van'da Gülaçar kaybetmedi, kaybeden AK Partidir. Gülaçar tek başına kendi tabanıyla verdiği mücadeleyle ancak bu kadar başarabildi. Gülaçar, sonuç alamamış olsa bile kazanmış, onuruyla mücadelesini yılmadan sonuna kadar götürmüştür. Bundan sonrasını Gülaçar değil, her platformda kazanmak için çalışır görünüp, arkadan el ovuşturanlar düşünsün.
Seçim süreci içerisinde birçok insan birbirlerinin kalplerini kırarak hatta yer yer hakarete varan oranlarda sataşmalarda bulunarak kendi desteklediği adaya oy toplamaya ve destek almaya çalıştı. Herkesin yaptığı sadece kendi yanına kar kaldı. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Birbirlerini kıran, hakaret eden insanlar birbirlerine eskisi gibi bakmayacak bütün bunlar hiç gereksiz yere yaşanan gelişmeler oldu. Umarım BDP'liler kendi tabanlarına şiddetin vurup kırmanın zamanının geçtiğini, bu memlekette yaşayan her bireyin görüşüne düşüncesine saygı duyulması gerektiğini anlatmış olur.
Seçimlerin birer yarış niteliğinde olduğu konusunda toplum hemfikirdir. Bu anlamda kimsenin bu yarışa söylem olarak bir itirazı yoktur, doğru olanı da budur insanımıza yakışan bu tavrın pratiğe yansıtılarak birbirlerini kırmamasıdır. Bu seçimlerde seçim çalışmaları süresince adayların ve taraftarlarının attıkları her adımın ne kadar önemli ve hayati olduğu sandıklarda kendini gösterdi. İnsanlar şiddet içeren hiçbir oluşum ve siyaset anlayışını benimsemiyor. Çünkü insanımız özellikle bölgemiz insanı yıllardır yaşadıkları son bulsun istiyor. İnsanımız batı illerindeki vatandaşlardan farklı olmadıklarını ve kendilerinin de hizmet beklediklerini haykırıyor. Van'daki seçim sonucunu değerlendirecek olursa şöyle bir tablo önümüze çıkmaktadır.
Yerel yönetim seçimleri genelde yapılan hizmetle öne çıkar ve sonuca alınan hizmetler oranında destek bulur. Dolayısıyla seçmen belediye hizmetlerine göre, aldığı hizmete göre oyunu kullanır. İlimizde BTP’nin seçimi alması yerelde verilen hizmetten vatandaşın yeterli olarak memnun olduğunu ortaya koydu.
Van halkı artık ilgi bekliyor, daha fazla, daha iyi hizmet bekliyor. Aksayan veya aksatılan işlerinin bir an evvel hayata geçirilmesini bekliyor. İmar rezaletinin bir an evvel çözülüp vatandaşın rahatlatılması cadde ve sokaklarının modern şehircilik anlayışına göre yeniden yapılandırılmasını bekliyor.  Van'daki çarpık yapılaşmaya bir son verilmesini, imar planının tamamlanması ve evlerini yapmakta olan vatandaşlar ruhsat almaları konusunda bir takım kolaylıklar getirilmesini bekliyor. Bütün bunları yapmak herhalde fazla zor olmasa gerek. Seçimden galip olarak çıkan bütün birimlerdeki arkadaşlara çalışmalarında başarılar diler, halkımıza hayırlara vesile olmasını temenni ederim.
Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.