Seçimler öncesi 'Oy kullanmayın' ilanları

OY KULLANMANIN HÜKMÜ TARTIŞILIYOR

VAN 20.04.2015 09:09:01 0
Seçimler öncesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Galler'de yapılacak seçimler öncesi hazırlanan 'oy kullanmayın, kanunu Allah'tan başkası yapamaz' yazılı el ilanları tartışmalara neden oldu 


İngiliz basınındaki haberlere göre, Galler'in başkenti Cardiff"in Grangetown bölgesinde 7 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler öncesi otobüs durakları ve trafik lambalarına yapıştırılan el ilanları ülkede yaşayanlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Granetown bölgesinde "genel seçimlerde oy kullanmayın, Allah'tan başka kimsenin seçme hakkı yoktur. Demokrasi Allah'ın hakkını ihlal eder" yazılı el ilanlarının kimlerin hazırladığı ise merak konusu oldu.

Cardiff Belediyesi el ilanlarının bir çoğunun yırtıldığını ve temizleme görevlerinin de geri kalanları temizleyeceğini söyledi.
El ilanlarında "demokrasi insanoğlunun Allah'ın hakkını ihlal eden bir sistemdir ve kendi arzu ve heveslerine göre neye izin verileceğine veya verilmeyeceğine karar verir. İslam ise Britanya'da çözüm için çalışan tek gerçekliktir. İslam, Allah'ın hükmettiği, Allah'ın kanunlarının uygulandığı ve adaletin müşahade altında olduğu bir dindir" ifadeleri yer aldı.

Galler'deki Müslümanlar Derneği üyeleri ise el ilanlarının burada yaşayan Müslümanları temsil etmediğini vurguladı.

Galler'deki Müslümanlar Derneği'nden Akmal Hanuk, bu görüşün Müslümanları temsil etmediğini belirterek Müslümanların bir çoğunun seçimlerde oy kullanmak istediğini ve oy kullanacağını söyledi. 7 Mayıs'ta genel seçimlerin yapılacağı Britanya'da yaklaşık 3 milyon Müslüman yaşıyor.