Seçime giderkenKandil vurulur mu?

Abdullah Şanlıdağ

VAN 11.06.2018 12:36:14 0
Seçime giderkenKandil vurulur mu?
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ak Parti iktidarı seçime giderken sınırlarında terörle mücadele etmekten de geri durmuyor. Lakin Irak’ta harekat başlatan Türkiye’ye karşı, Kandil’den önce CHP’den ses geliyor. Bu nasıl bir anlayış ve Atatürk’ün partisidir, doğrusu anlamakta zorlanıyoruz. 15 Temmuz darbe girişimine “tiyatro” der, Afrin’de ne işimiz var diyerek itiraz eder. Devletin 4 ay önce başlattığı Kandil operasyonunu sanki bugün başlamış gibi, Kandil’de ne arıyoruz, bu bir seçim yatırımı der. Bu kafa işte bu yüzden dolayı sittin sene Türkiye’de iktidar olamaz. Halkıyla barışık olmayan, onun tüm değerlerine bigane bir partinin yol alması hayaldir.

Kandil’deki yapılanma,  operasyonun seçim ve oy kaygısıyla ilgili olduğunu savunup, “Ellerini kollarını sallayarak girecek değiller, hazırız” diyor. Muhalefet ise Ak Parti’nin operasyon gündemini seçime yoruyor. Benzer vurgu, Avrupa basınında da bir uyarı ile yer buluyor: “Bölgede PKK güçlü.”

PKK bölgede ne kadar güçlü göreceğiz. Hele 24 Haziran’da Ak Parti yürütme ve yasamada çoğunluğu bir sağlasın, siz o zaman bakın PKK güçlü müymüş, yoksa Kandil’de yer ile yeksan mı oluyormuş?

Ne dedi Erdoğan?

“Türkiye’yi kim tehdit ederse üzerine gidileceğini” belirterek “Şimdi sıra Kandil’de sıra Sincar’da.” 

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Erdoğan’ın bu çıkışını “bir nevi ‘psikolojik savaş’ olarak nitelendirdi. Ana muhalefet partisi CHP’nin grup başkanvekili Özgür Özel, “16 yıldır Kandil’e gitmeyenler son 16 günde mi gitmeyi akıllarına koymuşlar” diyerek, çıkışların oy kaygısından kaynaklandığını söyledi. “Bu şu demek, ‘Seçimi kazanamıyoruz’. ‘Bizim bir istismara daha ihtiyacımız var.’ Orduyu, Mehmetçiği öne sürüp oradan bir seçim kazanmak için bir şey bulur muyuz diye bakacaksınız.”

Bunlar Kandil’e böyle bakadursun; TSK, Kandil operasyonuna sıfır hata ile hazırlanıyor. Bağdat yönetimi operasyona yeşil ışık yakıyor. Şimdi benzer süreç İran’la yürütülüyor. İran’ın Kandil’e bakan alanları boşaltması ve müzakere sürecinin hızlandırılması gerekiyor. Ancak Kandil’deki terör başlarından ziyade, sesin önce CHP’den gelmesi insanı düşündürüyor. Artık dağdaki çoban da biliyor k, PKK terör örgütünün ana merkezi Kandil’dir. Türkiye’yi 15 Temmuz’la diz çöktüremeyenler sınırlarında terör koridoru oluşturmaya başladılar. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı ile Suriye’nin kuzeyi, yani güney sınırımız terörden arındırıldı. Sırada Münbiç var derken Irak’a yöneldik. 4 aydır zaten o bölgede etkin bir mücadele yürütülüyor. Fırat’ın doğusu çok önemli. Çünkü Afrin merkezinden ve diğer bölgelerden kaçan teröristlerin hepsi Fırat’ın doğusuna sığındı. İktidar, Kandil için 90 günlük bir takvim belirledi. Bölgede TSK ilerleyip temizlik operasyonu başlattığı alanlarda askeri üsler kurduğu bildirildi.

40 yıldır kan akıtan ve Türkiye’nin en büyük kangreni haline gelen PKK’nın Kandil’de defterinin dürülmesi gerekmektedir. Bakınız Muharrem İnce Kandil’le ilgili ne söylüyor: “Bana ne Kandil’e operasyon yapan askerin moralinden, benim moralim ne olacak?” Bu PKK ve Fetö sevicileri utanmasalar, “Türkiye, ​ Suriye ve Irak’ın kuzeyinde terör koridoru oluşumunu engellemek adına Kürt kardeşlerimizi katlediyor” diyecekler.