Sebze fidesi ekecekseniz, son 10 gün!

Sezona bağlı olarak ekilen yaş sebze ve meyve fideleri için artık son demler yaşanıyor. Fide satıcıları Haziran ayının 10'una kadar sebze fidesi satışının olacağını, bu tarihten sonra fide döneminin kapanacağını söyledi.

VAN 31.05.2018 12:15:01 0
Sebze fidesi ekecekseniz, son 10 gün!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Ekimine Nisan ayında başlanan ve Haziran ayında son bulan yaş fideler için sayılı günler kaldı. Sebze fidesi satıcıları, bu sene yağan yağmurlardan dolayı işlerinin iyi geçmediğini söyledi. Siirt Baykan, Antalya ve Mersin illeri başta olmak üzere çeşitli bölgelerden getirtilen ve bölge iklimine göre alınan sebze fideleri, bu yılda vatandaşlar tarafından alınarak bağ – bahçelere ekildi.
Sebze fidelerinin Haziran ayının ilk haftasına kadar satıldığını işaret eden fide satıcıları, fide almak isteyen vatandaşları uyararak son ürünlere yetişmelerini istedi.
7 yıldır ortağıyla birlikte sebze fidesi işi yaptığını söyleyen İsmail Çınar, yağan yağmurlardan dolayı fide satışlarına geçen seneki kadar ilgi olmadığını ve buna bağlı olarak işlerinde düşüş yaşandığını ifade etti.
Sattıkları çeşitler hakkında bilgi veren İsmail Çınar şunları söyledi; “Ürünlerimiz Siirt Baykan’dan geliyor. Yine tekli özel yetiştirilen fidelerimiz Mersin ve Antalya’dan geliyor. Şuan tezgâhımızda 6 çeşit biberimiz var, domates, patlıcan, lahana ve salatalık başta olmak üzere toplamda 10 çeşit meyve ve sebze fidesi satıyoruz. Sezonumuz Nisanın ilk haftası başlıyor, Haziranın ilk haftasına kadar devam ediyor. Bu sene yağan yoğun yağmurdan dolayı işlerimiz pek iç açıcı olmadı ama yine de şükür iş yapabildik.” dedi.
Özel Haber: M. Selim KURT

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi