Sarıca: Hedefimiz 3. lig

'B.VANSPOR'U ÜÇÜNCÜ LİGE ÇIKARMAMIZ TESADÜF DEĞİLDİ'

VAN 19.08.2014 10:14:48 0
Sarıca: Hedefimiz 3. lig
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Başkalespor Teknik Direktörü Battal Sarıca, Bölgesel Amatör Lig'de Van'ı temsil eden Başkalespor'u üçüncü lige çıkarmak için yoğun gayretler gösterdiklerini anlatarak, "Tek hedefimiz bu takımı 3. Lig'e çıkarmaktır. İkincilik bizim için başarısızlık olacaktır" diye konuştu.
     

                  1948 Kırşehir doğumlu olan, ilk orta ve lise tahsilini Kırıkkale'de yap ve Gazi Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu olan Battal Sarıca, şu an matematik öğretmenliğinin yanı sıra bugüne dek Kırıkkalespor, Muşspor, B.Vanspor gibi takımları çalıştırdı. Aynı zamanda Genç Milli Takım'da forma giymiş olan Battal Sarıca, şimdi Van'ı Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) temsil eden Başkalespor'u çalıştırıyor. Atilla Biçici ve Kinyas Turan ile birlikte Başkalespor'u Türkiye 3. Ligi'ne çıkarmak için mücadele eden Battal Sarıca, son gelişmelerle ilgili gazetemize konuştu. 


            "B.VANSPOR'U ÜÇÜNCÜ LİGE ÇIKARMAMIZ TESADÜF DEĞİLDİ"
             2005-2006 sezonunda amatör ligde iken B.Vanspor'u profesyonel lige çıkardıklarını, bunun da tesadüf olmadığını anlatan Sarıca, "Bildiğiniz gibi ben eğitimci olmama rağmen sporla iç içeyim. Genç Milli takımda oynadım. Kırıkkalespor'u çalıştırdım. Zaten bildiğiniz gibi 2005-2006 yılında amatör olan B.Vanspor'u üçüncü lige çıkardık. Yine Muş'u çalıştırdığımda üçüncü lige çıkmak üzereyken final maçında kaybettik. Daha sonra yine Kırıkkalespor'u çalıştırdım. Son iki yıl içinde bir-iki kez B.Vanspor ile irtibat halinde olduk. Ama yönetimin bazı şartları, bizim bazı şartlarımız uyuşmayınca nasip olmadı. Şimdi Başkalespor'u çalıştırıyorum. Ben Mayıs ayında Başkale'ye geldim. Oranın Belediye Başkanıyla görüştük ve ben fikirlerimi kendisine iletim. O da düşüncelerini bana iletti. Çok para ile şampiyon olunmayacağını söyledim. Çok kaliteli, kişilikli futbolcular bulup başarıyı yakalamak için çalışmak gerektiğini belirttim. Sonuçta anlaşmış olduk" dedi. 


Takımda 32 futbolcu olduğunu, üç tane de yabancı oyuncu ile anlaştıklarını dile getiren Sarıca, "Ben bildiğim kaliteli, kişilikli 4-5 tane futbolcu tavsiye ettim. Görüşüldü ve üç-dört tanesiyle anlaşıldı. Şuan Başkalespor'da 32 tane futbolcumuz var. Bakıyoruz hepsi değişik illerden gelmiş kariyerini tamamlamış 3. Lig, 2. Ligde oynamış oyuncular. Hatta Kosova Milli Takımında oynayan takım kaptanı yine stoper var. Ayrıca Nijerya'dan gelen 19 yaşında bir futbolcumuz var. Çok güzel ve iyi bir hava içerisinde antrenmanlarımız devam ediyor" şeklinde konuştu. 

"ÇOK İYİ BİR ÇALIŞMA ORTAMIMIZ VAR"
Çalışma ortamlarının çok iyi olduğunu, yardımcı hocaları ve kulüp başkanının çok fedakâr kişiler olduğunu anlatan Battal Sarıca, "Yardımcı hoca olarak Başkale'den Kinyas Turan, Van'dan da Atila Biçici ile çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi daha önce Atilla Biçici, Belediye Vanspor'u 3. Lige çıkarttığımız zaman yanımdaydı ve yine yanımda, güvendeyim. Kulüp Başkanı Rıdvan Sarı, çok iyi canlı, bu işi çok isteyen, arzu eden bir isim. Daha antrenmanlara başlar başlamaz, Başkan Sarı'yı heyecan basıyor. Çok iyi ve sözüne de güvendiğimiz, dürüst bir arkadaşımızdır. Bu böyle devam ederse biz Allah'ın izniyle 3. Ligi yakalarız. Benim hedefim ilk yarıyı ilk dördün içinde bitirmek. BAL liginden şuan bizim içinde olduğumuz grupta, 12 takım var. Biz grupta; Bingöl, Muş, Bitlis, Siirt, Diyarbakır gibi il takımları var. Yüksekova, Tatvan ve biz ilçe takımıyız. Hepsi il takımı. Bu yıl iyi bir mücadelenin geçeceğine inanıyorum. Muş Kurtalan'da oynayan iki tane futbolcu aldık. Gaziantep'ten iki tane aldık bir tanesi daha var onu deniyoruz şuan, Çorumspor'dan bir tane futbolcu aldık. Yine Ankara'dan bir tane aldık. Daha önce Orduspor'un ama en son Elbistan'ın kaleciliğini yapan Necati'yi aldık. Yani böyle kariyerini, takım ruhunu oluşturabilecek, birbirlerini motive edebilecek çocuklardan bir ekip yapmayı düşünüyorum" dedi.



Amacının takım çalıştırarak üç-beş kuruş kazanmaktan ziyade, arzuladığı hedefleri gerçekleştirmek olduğunu anlatan Sarıca, "Benim paraya ihtiyacım yok. Bu kulübe de para için gelmedim. Benim Kırıkkale'de 100 tane çocuğu olan bir Battal Sarıca Futbol Okulum var. İki yıldır devam ediyor ve 10 tane çalıştırıcı çalışıyor. Matematik öğretmeniyim ve aynı zamanda özel ders de veriyorum.  Yani benim o paraya ihtiyacım yok. Daha önce de futbolcunun iyi para aldığı dönemde Belediye Vanspor'u şampiyon ederken de parayı düşünmedim. Benim Başkalespor'da tek hedefim şampiyonluk. Bugün kulüp başkanıyla oturup ne kadar para aldığımı söyleseniz, inanın kendinize 'Battal hoca nasıl bu kadar az paraya çalışıyor?' diye sorarsınız. Fakat benim hedefim para değil, şampiyonluk elde etmek. Bunun için de elimden gelenin en iyisini yapacağım. BAL liginde sadece birinci takım üçüncü lige çıkacak. Bu yüzden, ben ikinciliği başarısız olarak görüyorum. Bizim her şeye rağmen birinci olmamız lazım" diye konuştu. 

"BAŞKALE'DE TESİSİMİZ TAMAMLANMAK ÜZERE"
Van'da nasıl ki tesislere ağırlık verdilerse, Başkale'de de tesisleşmeye ağırlık verdiklerini anlatan Battal Sarıca, "İlk planda tesisimizi yapıyoruz. Sağ olsun Başkale Kaymakamı Murat Büyükköse, bu konuda duyarlı davrandı. Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler de gıda yardımında bulunuyor. Bunların hepsini biz bütünleştirmek istiyoruz. Amaç ilçenin başarısıdır. Belediye Vanspor'da daha önce yaşadığım bir sorun vardı. Takımı şampiyon yaptıktan sonra benimle yollar ayrıldı. Benim Başkalespor'da ilk hedefim bu takımı 3. Lige çıkartmak. Ondan sonra benimle anlaşıp anlaşmamaları çok önemli değil. Şuan Başkale'de kaymakam bey öğretmenevini tahsis etti bize, ben orada kalıyorum. Tabii biz de ona karşı duyarlı davrandık. 1 Eylül'de ise Nevşehir'de kampa giriyoruz. 12 gün sürecek bu kampımız. Bittiğinde ise bizim yeni tesisimiz de inşallah tamamlanmış olacak. Önce tesis, sonra şampiyonluk… Tesisin kaba işi bitti, şimdi ince işine başladılar. Şimdi sahamızın da ihalesi çıktı ve yapılıyor. Kısacası Başkale'de spor ile ilgili, tesisle ilgili 15 Eylül'de birçok iş bitmiş olacak. 22 Eylül'de bizim maçlarımız başlıyor. Biz maçlarımızı kendi sahamızda oynayacağız. Ben iki saha verilmesi talebinde bulundum. Van ile Başkale, çünkü ne olur, ne olmaz. Amacımız Başkale'yi şampiyon yapıp adını duyurmak. Bizim şuan son derece iyi bir ortamımız var. Biz bütün imkânlardan memnunuz. 3 yabancı futbolcunun oturma iznini almak için ben şimdi Ankara'ya gidiyorum. Salı gününe kadar bu işleri bitirip Van'a döneceğim. Bu futbolculardan ikisi Kosovalı, biri Nijeryalı . Üçü için de oturma izni alacağız. Fakat iki kişiyi kadromuza katacağız. Şuan iyi bir stoper ve santrafor arayışı içindeyiz.  Umarım bu takımı üçüncü lige çıkarırız" ifadelerini kullandı.

   Bölge: Bişar Ulutaş