Yıl 2015: İlk kez kanalizasyon döşenecek!

İlçe olmasının üzerinden 25 yıl geçen Saray'a ilk kez kanalizasyon şebekesi döşenecek. 1990 yılında ilçe statüsü kazanan Saray'da hizmet eksikliği yıllarca giderilemedi. Sınır ilçesi olmasına rağmen sadece Van'ın değil Türkiye'nin

SARAY 18.11.2015 16:40:35 0
Yıl 2015: İlk kez kanalizasyon döşenecek!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından Saray ilçesinde bazı projeler hayata geçiriliyor. İlk etapta büyük eksiklik olarak görülen ve ilçenin kuruluşundan bu yana yapılmayan altyapı sorunu ele alındı.
VASKİ yönetimi, toplam 4 merkez mahalle olmak üzere 23 mahalle ve 2 mezradan oluşan Saray ilçesinin kanalizasyon sorununun tamamen çözülmesi için ihale gerçekleştirildi. İhaleye katılan firmaların teklifleri değerlendirildi. Yasal prosedürler sonrası projenin uygulaması safhasına geçilecek. 
Projenin uygulanmasıyla birlikte Saray ilçesi tarihinde ilk kez kanalizasyon hizmetine kavuşacak. İlçe halkının büyük sıkıntılar çektiği göz önünde bulundurularak projenin uygulaması için yoğun mesai harcanıyor.
Saray ilçesine ayrıca atıksu arıtma tesisi yapılması için de projelendirme çalışmaları sürdürülüyor.
Saray İlçesi VASKİ şubesi ekipleri tarafından da ilçede hatların bakım ve onarımları tüm mahallelerde devam ediyor. Ekipler yıl içerisinde bir çok mahalleye yeni su şebekesi hattı döşerken bazı mahallelerde de mevcut depo onarımlarının yanı sıra yeni depolar da yapılarak faaliyete alındı.
Saray Belediye Eş Başkanı Abdulkadir Çalışkan, VASKİ çalışmalarından memnun olduğunu dile getirdi. Çalışkan, "100 yılın birikmiş sorunlarını ne biz ne VASKİ ne de Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla hemen çözmemiz mümkün değil. Ne var ki VASKİ beklenenin üstünde çalışma yürüttü. İlçenin Su ve Kanalizasyon sorununun giderilmesindeki gösterdikleri başarılı çalışmalardan dolayı tüm VASKİ çalışanlarına teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -