Saray Bilmez ve Sevmiş’e emanet

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü ilk ilçe kongresini Saray ilçesinde gerçekleştirdi. Kongrede konuşan HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Abdullah Öcalan’ın yeni bir paradigma ile kendilerine demokrasinin ve özgürlüğün yolu

VAN 26.11.2014 13:17:39 0
Saray Bilmez ve Sevmiş’e emanet
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Saray Belediyesi Taziye evinde yapılan HDP İlçe Kongresine HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, HDP PM Üyesi Mustafa Avcı, HDP Van İl Başkanı Harun Okay, DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran, Saray Belediyesi Eş Başkanı Zilan Aldatmaz, Barış Anneleri Meclisi Aktivistleri, DBP Saray, İpekyolu ve Özalp İlçe Başkanları ile halk katıldı. Kongre salonuna Öcalan’ın fotoğrafları asıldı.

ALDATMAZ: SİSTEM BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞIYOR

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından divan seçimine gidildi. Divan Başkanlığına seçilen Saray Belediyesi Eş Başkanı Zilan Aldatmaz yaptığı konuşmada bütün dünyanın bugün Kobanê’de Kürt kadınının direnişini izlediğini söyledi. Kürtlerin artık birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Aldatmaz, “Eğer evimizin içinde ateş varsa düşman bunu söndürmez, aksine ateşe benzin döker. Artık küçük hesapları, aşiretçiliği, aileciliği bir kenara bırakmalıyız. Sistemin eli her yerde bizi bölmeye parçalamaya çalışıyor. Bu oyunlara karşı dikkatli olalım.” Dedi.

“HDP VE DBP BİRBİRİNİN TAMAMLAYICISIDIR”

Aldatmaz’ın ardından konuşan DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran da Kürt hareketinin artık iki partiyle yola devam edeceğini belirterek, ancak bu partilerin birbirinin alternatifi değil, birbirinin tamamlayıcısı olacağını söyledi. HDP ve DBP’nin Öcalan’ın projesi olduğunu dile getiren Barıştıran, “Halkımıza hizmet etmek isteyen herkese partimizin ve kurumlarımızın kapıları açıktır.” Diye konuştu.

“HDP TÜM HALKLARIN PARTİSİDİR”

HDP Van İl Başkanı Harun Okay ise yaptığı konuşmada, Kürt halkının bugünleri görmek için on binlerce şehit verdiğini hatırlattı. Bugün gelinen aşama itibariyle artık Ortadoğu’da Kürtler olmadan politika üretilemediğini söyleyen Okay, “Şimdi soruyorlar HDP nedir? HDP Roboski’de ağlayan annenin, Soma’da babasız kalan çocukların, Ermenek’te ölen oğluna ağlayan ayakkabısı yırtık babanın partisidir. Şimdi omuz omuza mücadele etme zamanıdır. Direnmediğimiz sürece başarılı olamayız. Bugün Kürt kadınlarının Kobanê’de göstermiş olduğu direniş bütün dünyaya örnek oldu. Böylesi kadın yoldaşlarımızla çalışmaktan gurur duyuyoruz.” Şeklinde konuştu.

“BİZ AŞİRETİ DEĞİL, AŞİRETÇİLİĞİ REDEDİYORUZ”

Son olarak söz alan HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Saray’da özgürlük mayasının artık tuttuğu ifade etti. ‘Eğer dürüstçe, içten ve gönüllü çalışmaya devam edersek çok daha önemli işler başaracağız’ diyen Gür, “Kürtler şu ana kadar on binlerce bedel vererek demokrasi mücadelesi yürüttü ama hiçbir zaman demokrasi ve barış mücadelesinden de vazgeçmedi. Eğer demokratik siyaset tıkanırsa mücadelenin tüm alanları tıkanır. Partimizin ortaya koyduğu demokratik sistem örnek demokratik modeldir. Bugün Ortadoğu’da demokrasinin temellerini atan bir partiyiz, bir hareketiz. Bizi partimizde herkese yer var. Hem dini, hem etnik tüm kesimlere partimizin kapısı açıktır. Biz demokrasiyi sadece kendimiz için değil herkes için istiyoruz. Biz Kürtler bir milletiz, aşireti değil ama aşiretçiliği de ret ediyoruz. Artık Kürtler arasında bu duruma bir son verelim. Bizim partimiz halkların partisidir.” Dedi.

‘MÜZAKERE ŞART’

Konuşmasında barış sürecine de değinen Gür, artık müzakere aşamasına geçilmesi gerektiğini belirterek, bunun yanında sekretarya oluşturulması, üçüncü göz taleplerinin de süreç açısından hayati önem taşıdığını kaydetti. Kobanê ve barış sürecinin birbirine bağlı olduğunu ve ayırt edilemeyeceğini söyleyen Gür, “Kürt halkı 6-7 Ekim’de gösterdiği direnişle Kobanê’nin düşmesini engelledi. İşte bu birlik ruhu Kürt halkını zafere taşıyacaktır.” Şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından seçim gündemine geçildi. Tek liste ile girilen seçimlerde HDP Saray İlçe Eş Başkanlığına Şahabettin Bilmez ve Mürşide Sevmiş seçilirken yönetim kuruluna Ceylan Akbaşlı, Yıldız Mineyli, Reyhan Çelebi, Elif Polatcan, Yakup Keskin, Metin Çeri, Heşim Özgül, Tevfik Sağlam, Mehmet Bora seçildi. Yedek Yönetim listesi ise, Mehmet Salih Şahin, Şahabettin Korkut, Nizamettin Öztürk, Ercan Bağatur, Ümit Yeke ve Ahmet Dinler’den oluştu.


ŞEHRİVAN