Samsa, okul müdürleri ile bir araya geldi

Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa, ilçedeki okul müdürleriyle toplantı yaptı. Başarısız olunan yerlerde öğretmenlerle istişare yapacaklarını dile getiren Samsa, okul mesai saatleri içerisinde mesai saatlerine uyum sağla

VAN 5.12.2016 19:18:03 0
Samsa, okul müdürleri ile bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Necat Teyfun

     Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa, Şube Müdürleri Kemal Özkara ve Yunus Kaymaz’ın katılımıyla İmam Hatip Orta Okulu Konferans Salonu’nda eğitim öğretimde neler yapılmalı toplantısı yapıldı.


     Eğitimdeki sıkıntıların çözümü için çalıştıklarının altını çizen İlçe Milli Eğitim Müdürü Samsa, tüm konuları masaya yatırdıklarını belirtti.


       Okul mesai saatleri içerisinde mesai saatlerine uyum sağlamayan öğretmenler hakkında gerekli yaptırımları yapacaklarını kaydeden Samsa, “Özellikle ikinci dönem olmasına rağmen bazı okullarımızda 1.sınıf öğrencilerimizin okumaya geçemeyişlerinin sebeplerinin neler olduğunu tespit etmek için gerekli tedbirlerin alınmasını sağladık. Okullarımızın fiziki durumlarını değerlendirdik. Gerekli tedbirleri alacağımızı kendilerine bildirdik. Bir durum değerlendirme toplantısı yaptık. Nisan ayında yapılacak sınavlarda başarıyı arttırmak için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, kaymakamlık olarak bizlerin neler yapabileceklerimizi gözden geçirmek amaçlı bir durum değerlendirme toplantısı yaptık. Yaptığımız toplantı olumlu geçti. İlçenin eğitimdeki başarısının yükseltilmesi için çalışmalar yaptık. Bu konuda emeği geçen okul müdürlerime ve öğretmenlerime teşekkür ederim" şeklinde konuştu.


      Samsa, sürekli devamsız öğrencilerin okula kazandırılması, veli toplantılarının sık sık yapılması, ara sınıflarda okuma yazma bilmeyen öğrencilerin bir an önce okuma yazmaya geçirilmesi gerektiğini söyleyerek, okul çalışmaları ve öğrencilerin başarıları hakkında durum değerlendirmesi yaptıklarının anlattı.


     Toplantının ardından gazetecilere konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci dönemine az bir zaman kaldığını ve yapılanların değerlendirmesini yapmak üzere ilçe merkez ve merkezi mahallelerdeki okul müdürleriyle toplantı yaptıklarını belirtti.


    “SORUNLARIN TESPİTİ İÇİN BİR ARAYA GELDİK”
   Samsa okullardaki taşımalı eğitim akademi eğitimi ile taşımalı yemek ve TEOG’la ilgili yapılan ve bundan sonra yapılacak olan konular üzerinde toplantı yaptığını belirterek öğrencilerin başarıların attırılması konusunda durumlarının değerlendirilmesi yaptıklarını belirtti.


      Toplantıda okullardaki sorunları tespit ettiklerini ve buna çözüm üreteceklerini ifade eden Samsa, "İkinci eğitim öğretim döneminde neler yapabileceğimizi de öğretmenlerimizle görüş alış verişinde bulunduk. İstediğimiz başarıyı elde edemediğimiz okullarımız mevcut. Durumu ve Bu okullarda çalışan öğretmenlerimizle "neden çocuklarımız başarı gösteremediklerini" ve bunları daha başarılı bir seviyeye getirebilmemiz için çalışmalarımıza daha dikkatli bir şekilde bakmamız açısında müdürlerimiz uyarıldı” dedi.