Samsa, Başkale’deki okullarda incelemelerde bulundu

Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa göreve başlar başlamaz ilçeye bağlı mahallelerdeki okullarda incelemelerde bulundu.

VAN 30.06.2016 12:06:33 0
Samsa, Başkale’deki okullarda incelemelerde bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Zafer Tayfur

   Henüz göreve başlayan Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa, merkeze bağlı mahallelerdeki okullarda incelemelerde bulundu.

   İlçe Milli Eğitim Müdürlük görevinin ikinci gününde ismet Samsa, çatısı uçan okullarda ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

    İlçe merkeze bağlı Güroluk İlkokulu ile Azıklı ortaokulunun çatılarının bir bölümünün daha önce rüzgârdan uçması sebebiyle okulların çatısız durumuna çok üzüldüğünü belirten Samsa, “Okulun fiziki yapısını çatı korur; çatı olmadığı zaman yağışta biriken sular dış cepheye ve boyaya hatta iç dekora zarar veriyor” dedi.

   Samsa bu okulların bir an önce onarımdan geçmesi gerektiğini belirterek, “Burada geleceğimiz olan çocuklarımız eğitim görüyor, eğitim yuvaları bu durumda olmaması gerekir. En kısa zamanda bu durumdaki okulların 2016-2017 eğitim öğretim yılına yetiştirileceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

    Mahalle sakinlerinde Habib Ceylan ise okul çatısının uzun zamandan beri bu durumda olduğunu belirterek kışın karın çatıda kaldığı ve eriyerek içeriye damladığını belirtti.