Şampiyon atletten İnanç’a ziyaret…

Türkiye Atletizm Federasyonu 2014 yılı faaliyet programında yer alan Federasyon Deneme Yarışmaları’nda Türkiye İkincisi olan Davut Karabulak Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ı makamında ziyaret etti. Türkiy

VAN 17.12.2014 12:39:00 0
Şampiyon atletten İnanç’a ziyaret…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Düzenlenen Salon Federasyon Deneme Yarışmalarına katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atletizm sporcusu Davut Karabulak, 3000 mt 8.49 derecesi ile Genç Erkekler Kategorisinde Türkiye İkincisi oldu.
Aslı Çakır Atletizm Salonu’nda gerçekleşen yarışmada, Yıldız Bayanlarda 85, Genç Kızlarda 12 ve Büyük Bayanlarda 5, Yıldız Erkeklerde 156, Genç Erkeklerde 33 ve Büyük Erkeklerde 37 toplamda 328 sporcu mücadele ederken, Davut Karabulak Genç Erkekler Kategorisinde rakipleriyle kıyasıya bir mücadele sergileyerek Türkiye İkincisi olarak Gümüş Madalyanın sahibi oldu.
3000 mt Genç Erkekler Kategorisinde Türkiye İkincisi olan Davut Karabulak, Antrenörü Nurettin Bilir ve Atletizm İl Temsilcisi Enver Acar ile birlikte Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ı makamında ziyaret ederek, Yarışma hakkında bilgi verdi.
 
KARABULAK, OLİMPİYAT KADROSUNA DAVET EDİLDİ
Genç Erkekler Kategorisinde Türkiye İkincisi olduğunu ve elde ettiği Türkiye İkinciliği derecesi ile Davut Karabulak’ın 2020 Olimpiyat Kadrosuna davet edildiğini ifade eden antrenör Nurettin Bilir, “Sezonun ilk solan deneme yarışmalarının kendileri açısından önemli olduğuna değinen Bilir, yarışların genelinde iyi bir performans sergilediklerini ve sporcumuzun da elinden geleni yaparak bu dereceyi alma hakkı kazandığını ve sporcumuzun bu başarısını Van halkı adına aldıklarını söyledi. İlimiz adına gelecek vadeden Davut Karabulak’ın Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından da sporcumuzun katıldığı yarışmalardaki dereceleri sürekli takip edilmekte. Sporcumuz ile özel olarak ilgilenip antrenmanlarını takip ediyoruz. Sporcumuzun almış olduğu derecesi gerçekten çok iyi bir derece. Umarız gelecekte daha başarılı dereceler elde ederek ilimizden ve kendimizden daha çok bahsettireceğiz. Antrenör Nurettin Bilir; son olarak bizlere vermiş olduğu desteklerinden dolayı İl Müdürümüz Nevzat İnanç’a sonsuz teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
   Makamında sporcuları ağırlayan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, “Vanlı sporcumuzun İstanbul’da yapılan Federasyon Deneme Yarışmalarında ilimiz adına kazanmış olduğu Türkiye İkinciliği bizler için çok önemlidir. İlimiz adına farklı ülkelerde ve illerde yarışmalara katılan bütün sporcularımız gerek bizim için, gerek Van için oldukça değerli ve önemlidirler. Sporcularımızdan böyle güzel başarıların kazanıldığı haberlerini almak bizleri çok mutlu edip gururlandırıyor. Çok istekli ve gayretli olan sporcumuz Davut Karabulak bu yarıştan da başarı ile döndü. Kendisini ve bu başarıda emeği olan antrenörü Nurettin Bilir’i de kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Bölge Gazetesi Haber Merkezi