Salih Deniz'in Kaleminden... Güzel futbol güzel skor

Tebrikler Cevdet Hocam

VAN 24.11.2015 10:47:57 0
Salih Deniz
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyespor kritik maçta, sergilediği güzel futbolunun karşılığını 3 gol ve 3 puanla süsledi. Sezon başından bu yana sergilediği futbolu sayesinde eleştirilerin odağı olan kırmızı siyahlı ekip, Beylerbeyispor maçında tersini yaptı.

Karşılaşmanın ilk dakkikasında 1-0 mağlup duruma düşen kırmızı siyahlılar, hırslarına hırs katıp, bu karşılaşmayı kazanacağız deyip, baskı üstüne baskı kurup, güçlü rakibini yenip, önümüzdeki haftalar içinde umut verdi. Teknik sorumlu Zeki Yılmaz'la takımın daha da iyi olacağına inanıyorum.


Beylerbeyispor maçında bence sezonun en güzel futbolunu sergileyen Van Büyükşehir Belediyespor, bu futbolunu sürdürmesi halinde bırakın küme düşmekten kurtulmayı, kesinlikle Play Offu zorlar. Grupta 3. Sırada yer alan bir takıma karşı verilen mücadele gerçekten alkışlanılacak bir mücadeleydi. Maçın sonlarına doğru takım da biraz rehavet olmamış olsaydı karşılaşma daha da farklı bir skorla bitebilirdi.


Uzun bir aradan sonra galibiyetle tanışan kırmızı siyahlılar, sahadan taraftarların güzel tezahüratları eşliğinde ayrıldılar. Tabi burada taraftarları da unutmamak lazım. Her zaman olduğu gibi bu önemli maçta da 90 dakika boyunca hiç durmadan takımı desteklemeleri taktire şayandır. Bu güne kadar sergilenen futboldan dolayı takımı çok eleştirdim. Ama bugün, teknik kadro ve futbolcuları verilen güzel mücadelen dolayı, yürekten tebrik ediyorum. Gerçekten zevkle heyecanla Beylerbeyispor maçını izledik. Herkesin beklediği, görmek istediği futbol buydu. Dileriz bu güzel futbol bundan sonraki haftalarda da devam eder.


İlk devrenin bitimine 3 haftalık bir maraton kaldı. Bulunduğumuz konum kesinlikle iç açıcı değil. Rehavete kapılmadan, kalan 3 maçtan mutlaka puan ve ya puanlar almalıyız. Kendi sahamız da 1 deplasmanda ise 2 maça çıkacağız. Bizim mutlaka 2 deplasman maçından birini kazanıp, kendi sahamızda alacağımız 3 puanla en azından ilk devreyi 22 puanla kapatmamız, ligin 2. Devresi için önemlidir. Çünkü ligin 2. Devresinde telafisi olmayan karşılaşmalar başlayacaktır. Bir yandan zirve mücadelesi, bir yandan Play Off diğer yandan ise küme düşmeme mücadeleleri başlayacak. Hiçbir takım puan kaybetmeyi göze alamaz. İç ve dışta her takım puan kapma savaşın da olacak. O açıdan ilk devreyi iyi bir konumda kapatmamız ligin 2. Devresi açısından önemlidir.


Van Büyükşehir Belediyespor, bu hafta sonu Körfez İskenderunspor deplasmanına gidecek. Körfez İskendrunspor son haftayı 5-1 mağlubiyetle kapattı. Kırmızı siyahlılar, Beylerbeyispor maçında sergilediği futbolunu sergilediği taktirde kesinlikle hem farklı skor hemde 3 puanla Van'a döner. Bu maçtan alınacak 3 puanın takıma etkisi ve katkısı her yönüyle çok iyi olacaktır. Takım toparlanmış ve istikrarlı bir şekilde çıkaşa geçecektir.


Yeter ki bu maçtan 3 puanla dönülsün. Deplasman maçı beraberlikte yeter denilmesin. Kesinlikle kazanılması gerekilen bir karşılaşma. Beylerbeyispor maçında sergilenen futbolu baktığımda bu maçıda kazanılacağına da inanıyorum.
Van Büyükşehir Belediyespor, ligin 18. Haftasında Dersimspor'u konuk edecek, ilk devrenin son maçında ise Manavgatspor'a konuk olacak.

Tebrikler Cevdet Hocam
Bu arada Vanlı hocamız Cevdet Uzunköprü'yü unutmamız lazım. Orhangazispor'la gerçekten başarılı bir grafik çizmeye devam ediyor. Grup lideri Etimesgutspor'u 2-0 yenerek zirveden kopmadı, şampiyonluk için bende varım dedi. Orhangazispor grupta 2. Sırada yer alıyor. Liderle arasında sadece 5 puanlık bir fark kaldı. Cevdet hoca, görev aldığı takımlarda her zaman başarıyı yakalamıştır. Orhangazispor'da dahada başarılı olacağına inanıyorum. Tabiki onun başarılı olması bir vanlı olarak bizleride sevindirir ve gururlandırır. Başarılar hocam yolun açık olsun.