Salih Deniz yazdı... Kötü futbolun sonu

Van Büyükşehir Belediyespor'da, yeni bir dönem başlarken, bu yeni dönemde takım, hava bulur, bu havayla kötü gidişata son verilir diye sevinmiştik. Ne yazık ki Tarık Daşgün'le başlayan yeni dönem, öncekini aratmıyor. Aslında, Tarık D

VAN 21.10.2014 09:50:49 0
Salih Deniz yazdı... Kötü futbolun sonu
Tarih: 01.01.0001 00:00
              Ligin 6. Haftasında oynanması gereken Ankara Demirspor maçının ertelenmesiyle, yaklaşık 15 günlük bir hazırlık dönemi geçiren kırmızı siyahlı ekip, Büyükşehir Erzurum Belediyespor maçına çıktı. Karşılaşmayı televizyondan canlı izledik. Umutlanmıştık. Hem yeni bir teknik kadro ve hem de rakipten 1 hafta daha fazla hazırlık yapan ekibimizin bu maçtan en azından bir puanla döneceğine inanmıştık. 

            Ne yazık ki karşılaşmayı izlerken, ekibimiz, sanki hiç hazırlanmamış, acemi bir şekilde verdiği mücadeleye, Büyükşehir Erzurumspor'un daha iyi mücadele etmesine etki ettiğini gördük. Ekibimizin, zayıf, isteksiz ve baskısız futboluna karşılık, Büyükşehir Erzurumspor, daha çok baskı uygulamaya başladı ve ilk gölünü de buldu. İlk yarının bitimine kadar, kırmızı siyahlı ekibin doğru dürüst bir atağı ve gol posizyonu olmadı. 


          İlk yarı bu sonuçla sonuçlanırken, 2. Devrede takım toparlanır, belki beraberliği yakalar diye bekledik. Ne yazık ki takım, 2. Yarıya daha kötü başladı. 2. Yarını ilk dakikasında yine hata ve top kalemize gömüldü. Zaten, topa hakim olamayan, sürekli top kaybı yaşayan ekibimizde, 2. Golden sonra, konsantrasyon tamamen yok oldu. Dam dum topa vurmalar, üst üste top kayıpları, kazanma hırsı ve oynama hırsı yok, aman maç biran önce bitsin havası esmeye başlarken, Büyükşehir Erzurumspor, baskıyı artırdı. Sürekli gol posizyonu bulmaya başladı. Sonunda 3. Gollünü de bularak 3 puanı garantiye aldı. Kırmızı siyahlı ekip, karşılaşmanın uzatma dakikalarında yediği golle, haftanın en fazla gol yiyen takımlarından biri olarak Van'a döndü.

           Bu karşılaşmada, Büyükşehir Erzurumspor, çokta iyi değildi. Bizim kötü futbolumuz sayesinde Büyükşehir Erzurumspor, iyi ve baskılı bir futbol sergiledi ve karşılaşmayı farklı kazandı. Kırmızı siyahlı ekip, kötü futbolu sayesinde Büyükşehir Erzurumspor'un baskılarından kurtulamadı. Yaşadığı top kayıpları, belirsiz futbolu ve kazanma arzusundan yoksun ekibimiz, 3 puanı 4 golle teslim etti. Allah aşkına 15 gün hazırlanan bir takımın oynadığı bu futbol, teknik kadro ve yönetimi tatmin etti mi? Yazık değil mi? Takım sezon başından bu yana son sıralardan kurtulamıyor. Nasıl bir takım kurulmuş? Takım 6 karşılaşmaya çıkmış, 10 gol yemiş, sadece 1 gol atabilmiş. Kimse kusura bakmasın. Gidişat hiç iç acıcı değil. Bu takım bu futbolla, grupta averaj takım konumuna geldi. Ne bu il ne de bu taraftar bunu hak etmemiştir. Sezon başı atılan yanlış adımların, transferde imzası olan yöneticilerin hataları, takımın kötü gidişatına vesile olmuştur. Yeni gelen teknik direktör, Tarık Daşgün, ne yapsın. Kurulan kadro yanlış. Adam çıkıp kendisimi oynasın. Transfer yapanlar oturup düşünsün. Kendilerini sorgulasınlar. Biz nasıl bir takım kurduk diye. Alınan bu mağlubiyetle, kırmızı siyahlı ekip, 4 puanla 17. Sıradan yine kurtulamadı.