Salih Deniz yazdı... Çözülemeyen stat sorunu

Ülkemizin hangi ilinde, tribünlerinin, bir tarafı ağır hasarlı, bir tarafı orta hasarlı ve bir tarafı da yıktırılarak, portatif tribünle, profesyonel maçlara ev sahipliği yapan stat nerede diye bir soru sorulsa, bence cevabını, bir tek b

VAN 26.11.2014 09:46:18 0
Salih Deniz yazdı... Çözülemeyen stat sorunu
Tarih: 01.01.0001 00:00
              2011 Depreminden bu yana sıkıntı olan ve bir türlü çözülemeyen stat sorunu ne zaman çözülecek?
Zaman zaman ortaya projeler atılır, ama gerisi gelmez. Bu memleketin evlatları, Van'a ve Van'lıya yakışmayan bir ortamda bir stat'a maç izlemeye devam ediyor. Yetkililer bir gelsin. Millet ne şartlarda maç izliyor? Görülmesinde fayda vardır.

          Bugün takımımız şampiyonluğa oynamış olsaydı, Allah aşkına bu kadar taraftar nereye sığdırılacaktı?  Ne bileyim, beklide maçlar başka yerlere alınacaktı. İçimiz yanıyor içimiz. Biz bunu hak etmiyoruz.

           Herkesin merak ettiği konu, yer mi bulunamıyor? Yoksa ilgilenen mi yok? Daha kaç sezon sıkıntılar içinde maç izlemeye devam edeceğiz? Bir açıklama bekliyoruz. 

          Stat için nasıl bir adım atılacak, neden bekleniliyor bilemiyoruz. Eğer yeni stat yerinde yapılmayacaksa, şehrin dışına bir yere yapılacaksa, o zamanda beklentimiz, Vangölü'nün mutlaka değerlendirilmesidir. Van Gölü'nün üst taraflarına yapılacak ve Van Gölü'nü en güzel şekilde görecek bir stat ilin futbolunun ve azda olsa ekonomisinin kalkınmasına katkısı olacağı unutulmamalıdır. Örneğin, Edremit'in üst tarafına yapılan Toki'lerde nerden bakarsanız bakın, Van Gölü'nü ve Van'ı en güzel şekliyle görme imkânı var. Bu da Toki'leri daha cazip hale getirmeye vesile olmuştur. Stat olsun diye stat yapılmamalıdır. İlerisi düşünülerek projeler çıkarılmalı ve adımlar öyle atılmalıdır. Van'ın şu anda bir stat yapma şansı var, bu şans çok iyi değerlendirilmelidir. Şimdi birileri çıkıp da şunu söyleyebilir. Stat yapılsın da nereye yapılırsa yapılsın. Bence hayır. Madem elimizde böyle bir şans var. Mademki Türkiye'nin en güzel en büyük gölü bizde. O zaman stat için, Vangölü mutlaka değerlendirilmelidir.

             Evet, mevcut stat yıkılacak. Yıkılması da lazım. Zamanı da geçmiştir. Artık sıkıntılıdır. Peki, yeni stat nereye ne zaman yapılacak? Bilen varsa, bize de anlatsın. Artık futbol sevenler aydınlatılmak istiyor. Lütfen bizi aydınlatın.