Salih Deniz yazdı... Bu futbolla kazanmak zor

Spor Toto 3. Lig 3. Grupta 3. Hafta maçları da geride kaldı. Ligde oynadığı 3 karşılaşmadan da puansız ayrılan kırmızı siyahlı ekip, şaşırtmaya devam ediyor.

VAN 23.09.2014 10:27:03 0
Salih Deniz yazdı... Bu futbolla kazanmak zor
Tarih: 01.01.0001 00:00
           Grupta son sırada yer alan Van Büyükşehir Belediyespor, 3 karşılaşmada, kalesinde, 6 gol görüyor ve hiç gol atamıyor. Oynanan futbola bakıldığında, doyurucu ve umut veren bir futbol yok. Gidişat böyle devam ederse, takımın ligde kalması zor görünüyor.

              Van Büyükşehir Belediyespor, bir kupa ve 3 lig maçından mağlubiyetle ayrılmasının sebebi nedir? Takım neden maç kazanamıyor? Transferi yapanlar, oluşturulan kadrodan memnunlar mı? Soruları 3 haftadır dilden dile dolaşıyor.


Van'da bir kupa ve 1 lig maçı izledik. Oynadığı futboluyla göz dolduran, umut veren bir kadroyu göremedik. Gerçekten çok yetersiz bir kadro kurulmuş. Bu kadroyla, bu futbolla maç kazanmak inanın çok zor görünüyor. Takımın sergilediği futbol kimi memnun etti? Takımı kurtaracak, kaç futbolcu kadro da yer alıyor? 


Takım gol pozisyonuna giremiyor. Gol pozisyonu bulamıyor. Bunun yanında takım sanki kamp yapmamış, hazırlanmamış, doğru dürüst idman yapmıyor görüntüsü veriyor. Hal böyle olunca, başarısızlıkta kendiliğinden gelir.

Ligde oynadığımız 3 karşılaşmaya bakalım. Deplasmanda Beylerbeyispor'a 3-0 mağlup olduk. Beylerbeyispor, bizden sonra oynadığı 2 karşılaşmadan berabarelikle ayrılıyor. Tek galibiyetini bizden almış oluyor. Kendi sahamızda oynadığımız ve maçı 2-0 kaybettiğimiz, Orhangazispor, 3 hafta da bir mağlubiyet, bir beraberlik tek galibiyetini ise bizden alıyor. İstanbul'da oynadığımız Güngörenspor ise, 2 maçından beraberlikle ayrılırken, tek galibiyetini bizden alıyor. 

Bu tabloya bakıldığında, Van Büyükşehir Belediyespor, 3 karşılaşmasında da rakiplerine ilk galibiyetlerini tattırıyor. 

Geride kalan 3 hafta da grupta yer alan 18 takım içinde, en çok gol yiyen ve hiç gol atmayan tek takım konumundayız. Şimdi, yönetim ve teknik kadro buna Diyecek? Takım futbol oynayamıyor, faturası, hakemlere ve diğer görevlilere çıkarılıyor. Orhangazispor maçında yaşanılanlar dolayısıyla takıma gelen ceza ortada. Takım oynayamıyor ki maç kazansın. Bence suçu başka yerde aramamak lazım. Sakin olalım bari takım boşuna ceza yemesin.


Açık ve net söylüyorum. Hem teknik kadro hem de transfer seçimi kesinlikle yanlış yapılmıştır. Bir takım bu kadar kötü olamaz. Lige yeni bir teknik kadro ve yeni transferlerle hazırlanıyor ve lige çıkıyorsunuz. 

4 Resmi maçı da kaybediyorsunuz. Gol atamıyor, oynanan futbolla saç baş yoğuruyorsunuz. Yazık ya. 

Bu memleket bunu hak etmiyor. Transfer yapanlar neye göre transfer yapmış belli değil. Bu takım küme düşerse 1 Milyonluk kent profesyonel takımsız kalacak. 
Bu takımın küme düşmesi demek ilde futbolun bitmesi demektir. Transferde imzası olanlar, bu gidişat karşısında ne düşünüyor? Açıkçası merak ediyorum.
Gerçekten kötü bir gidişat var. En azından takımın ligde kalabilmesi için, şimdiden acil tedbirler alınması şart.