Salih Deniz yazdı... BÖYLE GİTMEZ!

İçte ve dışta puan kaybetmeye devam eden ekibimiz, yine akıllara kümede kalıp kalmayacağı sorularını getirdi.

VAN 16.12.2014 09:21:01 0
Salih Deniz yazdı... BÖYLE GİTMEZ!
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Sezon başından bu yana küme düşme potasından kurtulamayan ekibimiz, İlk devrenin bitimine, 1 hafta kalmasına rağmen yine aynı yerde. Son, Erzin Belediyespor mağlubiyetiyle kümede kalma umutları bile riske girdi. Çünkü biz puan kaybederken, küme düşme potasında yer alan takımlar, puan almaya devam etti. Küme düşme potasında yer alan rakiplerimiz puan alırken biz neden alamıyoruz? Mevcut teknik kadro, ligin 5. Haftasında takımın başına geçerken, takım 17. Sıradaydı. 12 haftadır takımın başında, takım yine 17. Sırada. Ne değişti?
           Takımın sergilediği futbolu hep eleştirdik. Ama Sakaryaspor maçında sergilenen futbolu alkışladık. Aylar sonra bir ışık görmüş olduk. Ne yazık ki bu ışık Bergamaspor ve Erzin Belediyespor maçlarına yansıtılamadı. Acaba neden? Aklıma gelen 2 soru var. Takım mı çok kötü? Yoksa takım iyide oynatılamıyor mu? 18 Takımlı grupta, averaj takım konumuna gelmişiz. Gelen yeniyor giden yeniyor. 12 hafta geçti. Artık buna dur demenin zamanı gelmedi mi? Kendi sahamızda kazanmamız gereken maçları basit hatalar, yanlış ve zamansız oyuncu değişiklikleri sayesinde hep kaybettik. Biz ne zaman maç kazanacağız? 

         Ligin 5. Haftasında takımın başına geçen teknik kadroya sormak istiyorum. Siz yokken de içte ve dışda puan kaybediyorduk. Siz geldikten sonra da iç de ve dış da puan kaybediyoruz. En farklı mağlubiyetleri sizin döneminizde aldık. 12 haftadır takımın başındasınız. Tabloya bakıyorum bir ilerleme yok. Siz gelmeden öncede 17. Sırada küme düşme potasındaydık. 12 haftadır takımın başındasınız, bugün yine 17. Sırada küme düşme potasındayız. Neyi değiştirdiniz?
Geride bırakılan 12 haftalık maç maratonunda, sadece 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet almışız. 11 puan toplayıp 25 puan kaybetmişiz. 9 gol atmış, 18 gol yemişiz. Bugün geldiğimiz noktada 18 takımlı grupta, en az gol atan, en fazla gol yiyen takım konumundayız. Neyi değiştirdiniz?

          Geride bırakılan 12 haftalık maratonda, kırmızı ve sarı kartlar havada uçuştu. Buda takımda disiplinin yetersiz olduğunun göstergesidir. 10 Kırmızı 38 sarı kart. Maç başına neredeyse 1 kırmızı 3 sarı kart düşüyor. Vay anam vay.

             12 haftadır takımın başındasınız. Takımı aldığınız noktadan, getirdiğiniz noktaya baktığımızda, ben bir fark göremiyoruz. Siz bir fark görüyor musunuz? Bana göre daha kötü bir konumdayız. Çünkü puansız geçen her hafta takımın ligde kalması adına umutları tüketti. İstatistikler ortada, Varın bu karnenin notunu siz verin. 

            Bir teknik kadro düşünün, bir takımın başına geçtiğinde, takımı aldığı konumdan, 12 hafta da farklı bir konuma getiremiyorsa, takım, iç de ve dışta puan kaybedip aynı yerinde sayıyorsa, en farklı mağlubiyetler bu dönemde alınıyorsa, kartlar havada uçuşup, takım da değişim yoksa bu teknik kadro başarılıdır diyebilir miyiz? Ben kendi fikrimi açık ve net bir şekilde yazıyorum. Mevcut teknik kadroyla, bırakın Play Offu, ligde bile kalmamız, inanın çok zor. Bu takım bu haliyle bu gidişatıyla ligde kalamaz. Sözün kısası böyle gitmez.

             Yazıktır. Bu ilin tek takımı bu konumda olmamalı. Sezona başlarken şampiyonluk, sonraları Play Off denildi. Şimdi ise 18 takımlı grupta averaj takım konumuna gelmişiz. İçimiz acıyor içimiz.
Takımın başında gerçekten iyi bir yönetim var. Bu takım bu sezon ligde kalırsa, önümüzdeki sezon kesinlikle, şampiyonluk adına mükkemel adımlar atacaklarına inanıyorum. İlk devrenin son maçını bu hafta sonu oynayacağız. Sonraki hafta ise, takımın ligde kalması adına yönetimin, yeni adımlar atmasını bekliyoruz.