'Saldırı İslamcılara yarar, laik Suriye'ye zarar verir'

Suriye millet meclisi sözcüsü Fransız parlamenterlere mektup yazarak, Suriye'deki laikliğin korunabilmesi için askeri harekattan vazgeçmelerini istedi.

VAN 7.09.2013 12:29:51 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

Suriye millet meclisi sözcüsü Fransız parlamenterlere yazdığı mektupta, ülkesine yönelik bir saldırının İslamcıların önünü açacağını ve laik Suriye devletini mahfedeceğini söyledi.

France 24'e konuşurken Laikliğe yönelik tehlikeyi vurgulayan Cihad Lahham, "Suriye'ye saldıran aslında teröristleri destekliyor ve onları güçlendiriyor olacak. Fransa böyle bir saldırıda yer alamaz" dedi.

Suriye'nin Ortadoğu'daki son laik devlet olduğunu belirten sözcü, "Suriye terörizm ile savaşıyor. Sadece şimdi değil, 1970'lerde de Müslüman Kardeşler ile savaştık" diye konuştu.

Lahham, Suriye'nin kendisini korumaya hazır olduğunu söylerken, saldırının beklenmedik sonuçları olabileceği şeklinde de uyarılarda bulundu.

"Savaşlar yerel birşeyle başlar, sonra bölgesel olur sonra global olabilir" diyen Lahham, "Amerika'nın limitli bir saldırı yapacağını söylüyorlar. Amerika bir savaş başlatabilir, ancak o savaşı nasıl bitirebileceğini biliyor mu?" diye sordu.

Incanews