Sakarya'dan Van'a yarım düzine: 6-2

Son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla dikkat çeken Van Büyükşehir Belediyespor deplasmanda seyircisiz oynadığı Sakaryaspor'a 6-2 mağlup oldu. Sakaryaspor aldığı bu galibiyetle puanını 55 yaptı ve şampiyonluk için çok önemli

VAN 19.04.2015 20:18:35 0
Sakarya
Tarih: 01.01.0001 00:00
TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor ligin 31. Haftasınnda konuk olduğu Sakaryaspor'a 6-2 yenildi.
Van Büyükşehir Belediyespor Tarık Daşgün teknik sorumluluğunda sahaya; Serkan Tunar, Medeni Bingöl, Osman Yıldırgan, Murat Yıldırım, Yakup Demir, Halil İbrahim Yazğılı, Sercan Özdem, Ali Kurt, Serdar Karaduman, Murat Berge ve Emrah Tacir onbiriyle çıktı.
Sakaryaspor ise Osman Özdemir teknik sorumluluğunda sahaya; Yavuz Eraydın, İbrahim Kıymaz, Özgür Kedikli, Abdülkadir Akyıldız, Alaattin Hamza Ok, Aykut Duran, Muhammed Yürükuslu, Levent Demiray, Gökhan Yazıcı, Ahmet Buğrahan Tuncay, ve Burak Bekaroğlu onbiriyle çıktı.
Sakarya Atatürk Stadında saat 14:30'da başlayan karşılaşmayı Mesut Carık, Barış Önal, Nurettin Taşkesen ve Fatih Pazı hakem dörtlüsü yönetti. Karşılaşma Kanal 54'te canlı olarak yayınlandı.
MAÇTAN DAKİKALAR
Maçın henüz 3. dakikasında Özgür Kedikli ile golü bulan Sakaryaspor 1-0 öne geçti. Maçta üst üste ataklar geliştirerek ikinci golü bulan Sakaryaspor 8. dakikada Özgür Kedikli'nin açtığı ortayı Abdulkadir Akyıldız'ın kafa vuruşuyla top ağlara gitti: 2-0
10. dakikada Sakaryaspor'da Abdulkadir'in rakiplerine attığı şık çalımlarıyla açtığı orta Van Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Osman Yıldırgan'a çarparak ağlarla buluştu: 3-0
16. dakikada Sakaryaspor dördüncü golü buldu. Adeta Van Büyükşehirle tek kale oynayan Sakaryaspor Levent Demiray ile 4-0 öne geçti.
24. dakikada Emrah Tacir ile atak yakalayan Van Büyükşehir Belediyespor farkı 3'e indirdi ve karşılaşma 4-1 oldu.
25. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da atak geliştiren Ali Kurt, sağ kanattan Emrah Tacir'i topla buluşturdu. Ancak Emrah'ın vuruşunda top kalecide kaldı.
35. dakikada Sakaryaspor'da atak yakalayan Abdülkadir Akyıldız net gol pozisyonundan yararlanamadı.
41. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da kaleciyle karşı karşıya kalan Serdar Karaduman topu ağlara göndererek durumu 4-2 yaptı.
42. dakikada Sakaryaspor'da Abdülkadir Akyıldız'un kafa vuruşunda top ağlara gitti ve durum 5-2 oldu.
Maçın ilk yarısı 5-2'lik Sakaryaspor'un üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarı Sakaryaspor'un vuruşuyla başladı. Van Büyükşehir Belediyespor'da ikinci yarının başında kaleci Serkan Tunar yerini Ayhan Kurt'a bıraktı.
61. dakikada Sakaryaspor, Ahmet Buğrahan Tuncay ile durumu 6-2 yaptı. Bu dakikalardan sonra Sakaryaspor üst üste geliştirdiği ataklardan yararlanamadı ve karşılaşma bu skorla bitti.
 
GRUPTAKİ DİĞER KARŞILAŞMALAR
Öte yandan grupta oynanan diğer karşılaşmalarda ise Anadolu Üsküdarspor evinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyepor'u 1-0 mağlup ederek 57 puanla liderliğe yükselirken, Ankara Demirspor ise deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 1-1 berabere kalarak 56 puanla ikinci sıraya geriledi.
Sakaryaspor, Van Büyükşehir galibiyetiyle üçüncü sıradaki yerini korurken, Büyükşehir Belediye Erzurum'da 51 puanla dördüncü sırada yer aldı.
Silivrispor evinde konuk ettiği Bayburtspor'u 2-1 mağlup ederek, 49 puanla beşinci sıraya yükselirken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ise Anadolu Üsküdarspor karşısında aldığı yenilgiyle altıncı sıraya geriledi.
 Balçova Yaşamspor sahasında ağırladığı Beylerbeyispor'u 3-0 mağlup ederken, Orhangazispor ise Kayseri Şekerspor'a 1-0 yenildi.
Sandıklıspor, Etimesgut Belediyespor'u 4-1 yenerken, Ayvalıkgücü Belediyespor evinde İstanbul Güngörenspor'u 4-0 mağlup etti. Grubun son maçında ise Erzin Belediyespor evinde Bergama Belediyespor'a 2-0 mağlup oldu.
Bölge: Salih Deniz