Şahin: Van için vergiler terkin edilmeli

ŞAHİN: 'VAN TSO KENTE RENK KATTI'

VAN 22.05.2015 09:24:44 0
Şahin: Van için vergiler terkin edilmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Destek Ofisi ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda destek ofisi açtı. Açılış töreninde söz alan Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Şahin, deprem sonrası esnafın birçok sorununun olduğunu belirterek, vergilerin mutlaka terkin edilmesi gerektiğini vurguladı.
Bölge: Burhan Ergin
 
Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda açılan Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Destek Ofisi ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Van İrtibat Şubesi açıldı. Açılış töreninde ilk söz alan Van TSO Başkanı Necdet Tavka, hizmet standartlarını ve kalitesine yönelik bir çalışma olduğunu anlattı.
Daha iyi bir ortamda hizmet sunmak için destek ofisi açtıklarını vurgulayan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, "Hizmetlerin etkin şekilde burada yürütülmesi için şirket kuruluşları başta olmak üzere diğer işlemlerin daha rahat, daha pratik bir şekilde gerçekleştirilmesi için Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasının desteğiyle oda bünyesinde bir çalışma ofisini oluşturduk. Bu hizmet standartlarını ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik bir çalışma oldu. Ben burada Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasına teşekkür ediyorum. Çünkü aynı gemideyiz. Biz oda üyelerinin hak ve menfaatlerini korumaya çalışırken, onlarda üyelerin hizmetleri etkin erişiminin mali açıdan sağlıklı işleyişlerini yürütüyorlar. Bunun için Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Destek Ofisi ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda destek ofisi açtık" şeklinde konuştu.
 
ŞAHİN: "VAN TSO KENTE RENK KATTI"
Van TSO'nun son zamanlarda yaptığı başarılı çalışmalarla şehre renk kattığını söyleyen Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Şahin, "Şirket kuruluşlarındaki harçlar, sicil işlemleri, üye aidatları gibi çalışmalarının yürütülmesi için böyle bir odaya ihtiyacımız vardı ve açtık. Ben burada kendilerine teşekkür ediyorum. Bu aynı zamanda Van TSO'nun vizyonunun ne kadar değiştiğinin bir belirtisidir. Bildiğiniz üzere geçmişte odalar arasında diyalog çok azdı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri geldikleri günden bu yana ilimize bir renk kattıklarını görüyoruz. Aslında bu da çok önemli bir olgudur. Odaların kurumsallaşması kentin diğer Sivil Toplum Örgütlerini işbirliğine davet edebilecek niteliktedir" dedi.
Vergi terkini konusunda siyasilere ve Hükümet'e çağrı yapan Şahin, bölgenin birçok sorununun olduğunu ifade etti.
Şahin, "İşlemlerini yapmış olduğumuz müşterilerin sicil işlemleri vergi ve harçlar gerçekten bu bölgeye göre çok fazladır. Biz bu harç ve vergilerin bölgeye has olarak yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü burada bir deprem yaşadık. Hala çok büyük sorun ve sıkıntılarımız var. Hala vergi sorunu ile karşı karşıya kalmaktayız. Hala bir vergi terkini yapamadık. Vergi terkini konusundaki bütün girişimlerimiz maalesef iyi bir sonuç vermedi. Ben burada siyasilere, Hükümete bir çağrı yapmak istiyorum. Vergi terkinin mutlaka düzelmesi gerekiyor. Yine vergi harçlarının indirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Daha sonra Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Şahin, Van TSO Başkanı Necdet Takva'ya plaket takdim etti.